Žilina sa dotiahla na Trnavu, Gašparík naraz vymenil päť hráčov. Ruža zdolala Podbrezovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina sa dotiahla na Trnavu, Gašparík naraz vymenil päť hráčov. Ruža zdolala Podbrezovú

Aktualizované
Žilina uspela proti Trnave.
Žilina uspela proti Trnave.TASR
Futbalisti Žiliny vyhrali v sobotnom zápase 7. kola nadstavby Niké ligy v skupine o titul proti Trnave a na svojho súpera sa dotiahli na rovnaký počet 51 bodov. Ružomberok zdolal Podbrezovú.

Žilina - Trnava 2:0

Žilina vstúpila do zápasu aktívne a mala viac z hry. Do prvej šance sa dostal individuálne Sauer, no pri zakončení mieril z dobrej pozície nad. Následne Ďatko poslal do príležitosti Gidiho, ten trafil hráčov pred sebou. Neujal sa ani druhý pokus tohto legionára, keďže sám pred Takáčom trafil tyč.

V 23. minúte však po ruke v pokutovom území nariadenú penaltu premenil Timotej Jambor a dostal domácich do vedenia. Ten istý útočník mohol skóre zvýšiť, po pase Gidiho tesne minul priestor troch žrdí. Dobrá hra priniesla Žiline druhý gól na začiatku druhého dejstva.

Javorček našiel pasom na zadnej žrdi nepokrytého Patrika Iľka, ktorý sa nepomýlil. Hosťujúci tréner Gašparík reagoval kuriózne, keďže v 59. minúte spravil naraz päťnásobné striedanie. Dohrali Koštrna, Kóša, Ofori, Daniel a Azango, nahradili ich Ujlaky, Paur, Štefánik, Bernát a Mikovič.

Šošoni po víťazstve síce ostávajú na treťom mieste tabuľky, ale už majú rovnaký počet 51 bodov ako Trnava, ktorá sa tak pred stredajším finále Slovenského pohára nenaladila ideálne ako po výsledkovej, tak hernej stránke.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ružomberok - Podbrezová 3:2

Ružomberok chcel potvrdiť pozitívnu bilanciu v zápasoch proti Podbrezovej a ujal sa vedenia, keď tečovaná strela Šimona Gabriela skončila za bezmocným Dankom. Hostia však pomerne rýchlo vyrovnali, nakoľko pas Galčíka na zadnú žrď dostal hlavou do siete René Paraj.

Ešte pred prestávkou domáci potiahli rýchlu kontru a keďže obrancovia Železiarov cúvali, tak to Marián Chobot využil na strelu z diaľky, ktorá nechytateľne skončila v rohu brány. Po zmene strán smeroval Kováčik do stopercentnej šanci, výborne zareagoval Ťapaj.

Čo sa nepodarilo jemu, tak napravil Roland Galčík, keďže trafil po trávniku presne k žrdi. Postaral sa o svoj šiesty zásah v sezóne, pričom v tomto stretnutí mal bilanciu 1+1, čo sa mu podarilo prvý raz v Niké lige. Danko podržal hostí pri veľkej možnosti Malého a takisto reflexívne zneškodnil nebezpečný teč Mielkeho.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Na druhej strane mohol dostať Podbrezovú do vedenia Kabongo, jeho ranu skvele vytesnil Ťapaj. Danko sa blysol pri pokuse Múdreho, avšak na zakončenie Štefana Gereca z 80. minúty nemal nárok, takže Ruža sa tretí raz dostala do vedenia.

Ružomberok má rovnaký počet bodov ako štvrtá Dunajská Streda, ale tá hrá v nedeľu proti Slovanu. Zverenci trénera Romana Skuhravého s určitosťou skončia na šiestom mieste tabuľky. V nadstavbe ešte nezískali ani bod.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore