Žilina vyhrala na pôde Slovana, Gašparík zlomil prekliatie a prvýkrát zdolal Ružomberok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina vyhrala na pôde Slovana, Gašparík zlomil prekliatie a prvýkrát zdolal Ružomberok

Aktualizované
Trnava zdolala Ružomberok prvý raz od jesene 2020.
Trnava zdolala Ružomberok prvý raz od jesene 2020.TASR
Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 8. kola nadstavby v skupine o titul nad Ružomberkom. Žilina uspela na pôde Slovana, rozhodla o tom gólom z nadstaveného času.

Spartak Trnava - Ružomberok 1:0

Trnava chcela svojmu súperovi vrátiť stredajšiu prehru z finále Slovenského pohára a podarilo sa jej to. Navyše tréner Michal Gašparík vyhral vôbec prvýkrát na lavičke Spartaku proti tímu z Liptova, potreboval na to jedenásť zápasov. Bíli Andeli zdolali Ružu premiérovo od 7. novembra 2020, teda po zhruba tri a pol roku.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Domácich poslal do vedenia piatym ligovým gólom v tejto sezóne Adrian Zeljkovič, toho centrom našiel Koštrna. Následne sa ale situácia pre Trnavu skomplikovala, pretože Michal Ďuriš videl červenú kartu. Rukou nebezpečne zasiahol v súboji do tváre Malého. Situáciu preveril systém VAR a rozhodca Očenáš skúseného útočníka vylúčil.

Spartak sa aj v oslabení dostával do šancí, lenže Azango a ani Ujlaky v dobrých pozíciách neuspeli. Trnavčania sú po víťazstve na druhom mieste tabuľky s 54 bodmi, čo je o tri viac ako získala Žilina, no tá má duel k dobru. Ružomberok ostáva piaty. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan Bratislava - Žilina 2:3

Žilina v posledných štyroch zápasoch proti Slovanu nestrelila ani jeden gól, ale nakoniec až 406-minútovú sériu zrušil prvým zásahom od 9. marca ofenzívny mladík Eric Bille. Vyrovnať dokázal tretím gólom vo všetkých súťažiach počas tohto ročníka César Blackman.

Do prestávky však vedenie hosťom vrátil Samuel Ďatko. Po zimnom príchode z Podbrezovej si otvoril strelecký účet v žilinskom drese. Dve asistencie zaznamenal Patrik Iľko, celkovo ich má v sezóne šesť. To sa mu podarilo aj v novembri 2022 proti Michalovciam.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Slovan síce mal majstrovský titul vo vrecku, no chcel víťazne osláviť 105. narodeniny klubu. Druhý raz dotiahol manko mladý Nino Marcelli. Počet ligových gólov zaokrúhlil už na desať, čo je na takto mladého hráča fantastické číslo. Druhou prihrávkou v tomto ročníku ho našiel Vladimír Weiss.

V 63. minúte bol vylúčený Kyriakos Savvidis, videl tretiu červenú kartu v Niké lige. Zakaždým v drese iného tímu, keďže predtým nedohral raz za Trnavu a v jednom prípade aj za Michalovce. Keď už sa zdalo, že stretnutie sa skončí remízou, tak o výhre hostí rozhodol v nadstavenom čase Xavier Adang.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore