Najlepšia strelkyňa svetových šampionátov končí. Legendárna Marta dá reprezentácii zbohom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepšia strelkyňa svetových šampionátov končí. Legendárna Marta dá reprezentácii zbohom
Marta má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru.
Marta má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru.Profimedia
Brazílska futbalistka Marta sa po tohtoročných olympijských hrách v Paríži rozlúči s kariérou v brazílskej reprezentácii. Tridsaťosemročná najlepšia strelkyňa v histórii svetových šampionátov to uviedla v rozhovore pre CNN Brasil.

V Paríži chce pridať do svojej zbierky šiestu účasť pod piatimi kruhmi a tretiu olympijskú medailu, na konte má dve striebra z hier 2004 a 2008.

"Ak pôjdem na olympiádu, užijem si každú chvíľu, pretože bez ohľadu na to, či pôjdem, alebo nie, toto je môj posledný rok v národnom tíme. Marta už v roku 2025 určite nebude v reprezentácii figurovať ako hráčka," zdôraznila rekordérka v počte gólov za Brazíliu (116).

"Toto je môj posledný rok, to môžem potvrdiť. Príde chvíľa, keď musíme pochopiť, že nadišiel čas," uviedla Marta, šesťnásobná najlepšia hráčka sveta. V rozhovore nekonkretizovala, či bude pokračovať v klubovej kariére. V súčasnosti si oblieka dres amerického Orlanda Pride.

S národným tímom vyhrala trikrát Copa América (2003, 2010, 2018) a dvakrát Panamerické hry (2003, 2007), ale okrem olympijského zlata jej v kariére chýba aj titul majsterky sveta. Najbližšie k nemu mala v roku 2007, keď na šampionáte v Číne prehrali Brazílčanky vo finále s Nemeckom.