Aby bol Haaland fit, kluboví pracovníci sa oňho starajú 24 hodín, hovorí Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aby bol Haaland fit, kluboví pracovníci sa oňho starajú 24 hodín, hovorí Guardiola

Haaland v tejto sezóne už dosiahol hranicu 40 gólov
Haaland v tejto sezóne už dosiahol hranicu 40 gólovReuters
Lekársky tím Manchestru City pracuje nepretržite, aby udržal kľúčového útočníka Erlinga Haalanda (22) fit, povedal manažér Pep Guardiola (52) pred sobotňajším zápasom Premier League na pôde Leicestru City.

Haaland, ktorý prišiel v tejto sezóne z Borussie Dortmund, strelil za City 45 gólov vo všetkých súťažiach - čo je rekord v počte zásahov v jednej sezóne v rámci hráča Premier League.

Pred prestupom do Anglicka panovali obavy o Nórovu kondíciu po tom, čo v minulom období vynechal 16 zápasov Dortmundu pre zranenie, ale v aktuálnom období chýbal reprezentant svojej krajiny v drese City len štyrikrát.

"Neviem, čo robil v Dortmunde, ale staráme sa oňho 24 hodín," povedal Guardiola v piatok novinárom. "Máme neuveriteľných lekárov a fyzioterapeutov, sú s ním každú sekundu. Je ťažké pochopiť, prečo miniete veľa peňazí (za hráča) a potom ho sa oňho nestaráte. Neviem, čo robia iné kluby."

Pep Guardiola hovorí o starostlivosti Erlinga Haalanda v City
Stats Perform, Reuters

Guardiola naznačil, že udržiavanie Haalanda v kondícii je kľúčové uprostred nabitého programu. Dodal, že sú mimoriadne opatrní vzhľadom na jeho výšku 194 cm. "Pri takomto náročnom kalendári zápasov, keď hráte každé tri alebo štyri dni, je potrebné, aby ste sa o hráčov starali. Nie je to jednodoché... správna strava, doplnky, odpočinok, spánok. Vieme, že musíme sledovať nielen Erlinga, pretože je veľký," zdôraznil španielsky kormidelník.

"V tréningovom centre pracuje oveľa dlhšie než na ihrisku. V modernom futbale trénujú futbalisti viac v zákulisí než na tráve," doplnil.

City sú v lige na druhom mieste, šesť bodov za vedúcim Arsenalom, pričom majú zápas k dobru. Leicester privítajú na Etihad Stadium v sobotu od 18:30.