Arsenal je späť a bude bojovať opäť o titul, zdôraznil pred očakávanou bitkou Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal je späť a bude bojovať opäť o titul, zdôraznil pred očakávanou bitkou Guardiola

Arsenal pred štartom ročníka už City porazil, v rámci Community Shield.
Arsenal pred štartom ročníka už City porazil, v rámci Community Shield.Reuters
Arsenal bol v minulej sezóne najväčším rivalom Manchestru City a londýnsky klub bude opäť bojovať o titul v Premier League, zdôraznil v piatok šéf lavičky obhajcu majstrovskej trofeje Pep Guardiola (52).

V minulosti boli na vrchole, teraz sa k nemu vracajú

V minulej sezóne dokonca "kanonieri" viedli niekoľko mesiacov ligu, kým ich hráči City nepredbehli sériou víťazných duelov v závere ročníka. Bolo to potvrdenie dominancie, ktorá vyvrcholila ziskom historického treble.

Tím Mikela Artetu nedávno porazil modrý Manchester, keď vyhral Community Shield a je jedným z dvoch neporazených tímov v prebiehajúcej sezóne. Arsenal je pred nedeľňajším zápasom na Emirates Stadium na treťom mieste tabuľky, bod za vedúcim City.

"Arsenal bol v minulej sezóne naším najväčším súperom. V minulosti tu neboli. Teraz prišli a zostanú ešte dlho," povedal Guardiola novinárom a dodal, že londýnsky celok a Liverpool sú ich najväčšími súpermi o titul.

"Sú dobrý tím. Majú jasný herný plán. Bojovali o titul a teraz sú tu opäť. Arsenal je späť. Keď som bol mladý chlapec v Barcelone, Arsenal bol vždy na vrchole a teraz sa tam vracia. Ísť na Emirates je jeden z najťažších zápasov," doplnil 52-ročný Španiel.

S absenciami sa musíme vyrovnať

City utrpeli minulý víkend prvú ligovú porážku na pôde Wolverhamptonu, ale Guardiola prezradil, že očakáva iný zápas, pretože Arsenal nebude doma čakať a brániť.

"Na pôde Wolves je to úplne iné než na Emirates. Wolves bránia od prvej minúty. Myslím si, že s Arsenalom sa to nestane. Musíme sa prispôsobiť, poznáme sa celkom dobre," dodal.

Manchester City porazil "kanonierov" v posledných 12 ligových stretnutiach, ale Guardiolovi zverenci sa budú musieť zaobísť bez suspendovaného Rodriho, ktorý je kľúčovou postavou v strede poľa.

"Rodri je jedným z dvoch alebo troch najlepších stredopoliarov na svete. Je normálne, že keď nie je v tíme, je to cítiť. S absenciami sa musíme vyrovnať. V nedeľu budeme hrať bez neho," dodal Pep Guardiola. 

Pokiaľ ide o zranenia, skúsený Španiel podotkol, že stav Kevina De Bruyneho sa zlepšuje, zatiaľ čo John Stones, ktorý bol nominovaný do reprezentácie, nebude pripravený na víkendový súboj.