Arsenal zdolal Manchester United a je späť na čele tabuľky, o titule rozhodne posledné kolo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal zdolal Manchester United a je späť na čele tabuľky, o titule rozhodne posledné kolo

Arsenal je stále v hre o majstrovský titul.
Arsenal je stále v hre o majstrovský titul.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v nedeľnom zápase 37. kola anglickej Premier League na pôde Manchestru United a vrátili sa na prvé miesto tabuľky. V nej majú o jeden bod viac ako druhý Manchester City, ktorý však bude hrať ešte dva zápasy, zatiaľ čo Gunners už iba jeden.

Manchester United - Arsenal 0:1

Arsenal sa dostal do vedenia, keď sa po chybe Casemira presadil vo forme hrajúci Leandro Trossard. Zaznamenal dvanásty ligový a šestnásty súťažný gól v tejto sezóne. Rovnaký počet všetkých gólov mal aj vo svojej najlepšej sezóne 2018/19 ešte z dresu Genku.

Asistenciou ho našiel Kai Havertz, ktorý v Premier League prispel už na 19 presných zásahov (12+7). Iba Cole Palmer je na tom v roku 2024 lepšie. Pre nemeckého futbalistu je to už teraz najlepší počin v jednom kalendárnom roku v PL. Od 1. januára strelil osem gólov a na šesť prihral.

Havertz v 36 dueloch za Arsenal zaknihoval rovnaký počet asistencií (7) ako v predošlých 91 zápasoch, ktoré hral za Chelsea. Gunners neprehrali posledných 44 stretnutí Premier League, keď po prvom polčase viedli (42-3-0). Red Devils v prvom dejstve ani raz nevystrelili na bránu, čo sa im stalo iba druhý raz za posledné tri sezóny.

Podarilo sa im to až v 68. minúte Zároveň prehral len druhý z posledných sedemnástich domácich duelov v lige proti Arsenalu (2-5-10). Manchester United inkasoval vo všetkých súťažiach až 82 gólov, čo je najvyššie číslo od sezóny 1970/71.

Arsenal má na čele tabuľky jednobodový náskok. O týždeň v nedeľu uzavrie sezóny domácim stretnutím proti Evertonu. Manchester City však bude hrať ešte dvakrát. Najskôr v stredu dohrávku proti Tottenhamu a následne v nedeľu hostí West Ham. Bitka o titul tak bude dramatická až do konca.

United zostali na ôsmej priečke tabuľky tri body za šiestym Newcastlom, s ktorým sa stretne v stredajšej dohrávke 34. kola. Trénera Erika ten Haga trápi početná maródka kľúčových hráčov, zranení sú stopéri Lindelöf, Martinez, Varane i Maguire, krajný obranca Shaw, stredopoliari Bruno Fernandes, Mount i útočník Rashford.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore