Bayern sa zaujíma o Walkera. Budeme oňho bojovať, vraví Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern sa zaujíma o Walkera. Budeme oňho bojovať, vraví Guardiola

Walker by mohol opustiť Man City.
Walker by mohol opustiť Man City.Reuters
Manažér majstrov Premier League Pep Guardiola (52) povedal, že Manchester City bude bojovať o udržanie Kylea Walkera (33) s Bayernom Mníchov, ktorý sa ho snaží zlákať.

Anglický reprezentant Walker, ktorý má v City ešte rok platnú zmluvu, je jedným z kľúčových hráčov Guardiolovho tímu. Jeho všestrannosť mu umožňuje hrať ako v defenzívnej štvorici, tak aj v stopérskej trojke.

Obranca, ktorého City podpísalo v roku 2017 za sumu 52,5 miliónov eur, získal s anglickým majstrom 12 veľkých trofejí vrátane historického treble v minulej sezóne.

"Je pre nás nesmierne dôležitý hráč. Jeho špecifické kvality sú nenahraditeľné. Áno, v konečnom dôsledku ho chceme. Neviem, čo sa stane. Viem, že sme v kontakte, a to oba kluby. Budeme o neho bojovať, rovnako ako som si istý, že bude bojovať Bayern... Neviem, ako sa to skončí," uviedol Guardiola pred stredajším predsezónnym priateľským zápasom medzi oboma klubmi.

Na otázku, či Walker nastúpi proti nemeckému majstrovi Bayernu v Tokiu, Guardiola odpovedal: "Proti Bayernu potrebujeme našich najlepších hráčov. Dúfame, že u nás zostane aj v budúcej sezóne, tak prečo by nemal hrať?"

Tak sa aj stalo, Angličan bol nielen v základnej zostave, ale bol aj kapitánom a sledoval gól spoluhráča McAteeho, pričom po prestávke bol súčasťou frontálneho striedania. V dueli dvoch majstrov zvíťazil ten anglický výsledkom 2:1.

Prvým zápasom City v sezóne 2023/24 po predsezónnom turné bude 6. augusta duel Community Shield proti Arsenalu.