Blesk z jasného neba, Klopp sa rozhodol odísť z Liverpoolu. Som bez energie, priznal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blesk z jasného neba, Klopp sa rozhodol odísť z Liverpoolu. Som bez energie, priznal

Jürgen Klopp sa po sezóne rozlúči s Liverpoolom.
Jürgen Klopp sa po sezóne rozlúči s Liverpoolom.Profimedia
Futbalový Liverpool prostredníctvom svojej webovej stránky oznámil, že jeho manažér Jürgen Klopp (56) po sezóne skončí vo funkcii hlavného trénera. Nemec pôsobil na slávnej adrese od októbra 2015, v roku 2019 doviedol klub k triumfu v Lige majstrov a o rok neskôr vrátil na Anfield Road majstrovskú trofej po 30 rokoch.

"Jürgen Klopp oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť z funkcie generálneho manažéra na konci aktuálnej sezóny," uviedol Liverpool na sociálnej sieti X.

"Už nemám energiu," uviedol charizmatický tréner hlavný dôvod. "Cítim sa dobre, ale viem, že už jednoducho nemôžem pokračovať. Po sezóne skončím," vysvetlil v rozhovore pre klubovú televíziu.

Uvedomuje si, že jeho rozhodnutie bude pre mnohých fanúšikov šokom. "Keď to počujete prvýkrát... Ale samozrejme, že to môžem vysvetliť, alebo sa o to aspoň pokúsim. Mám rád všetko, čo sa týka tohto klubu. A to, že som toto rozhodnutie predsa len urobil, svedčí o tom, že som presvedčený, že je to nevyhnutné," vysvetľuje Klopp.

"Teraz s tým samozrejme nemám problém, už dlhšie som vedel, že to raz budem musieť oznámiť, som s tým v pohode. Po toľkých rokoch, po všetkom, čím sme si spolu prešli, vo mne rástla úcta ku klubu. A to najmenej, čo mu dlhujem, je spravodlivé rozhodnutie."