Cenzúra v Premier League? Anglická réžia chce tlmiť protesty fanúšikov Evertonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cenzúra v Premier League? Anglická réžia chce tlmiť protesty fanúšikov Evertonu

Fanúšikovia Evertonu plánujú veľký protest.
Fanúšikovia Evertonu plánujú veľký protest.Profimedia
Určite si to veľmi dobre pamätáte. Koronavírus a prázdne tribúny. Anglická liga však bola priekopníkom a vysielatelia jej obsahu pridávali zvuky z tribún z predošlých zápasov. Teraz použijú niečo podobné, ale na úplne iný účel.

Televízia Sky Sports by mohla využiť svoju schopnosť kontrolovať hladinu hluku v Goodison Parku počas súboja Evertonu s Manchestrom United, aby zmiernila vulgárne skandovanie počas plánovaných protestov fanúšikov.

Tí chcú veľmi hlasno vystúpiť proti samotnej Premier League. Len pripomíname, že pre Toffees to bude v nedeľu prvý duel od odpočítania 10 bodov za porušenie finančných pravidiel.

Everton po odpočítaní 10 bodov klesol na predposledné miesto.
Everton po odpočítaní 10 bodov klesol na predposledné miesto.Flashscore

Everton sa domnieva, že minulotýždňový trest bol nespravodlivý, a vo vyhlásení uviedol, že bude s veľkým záujmom sledovať rozhodnutia prijaté vo všetkých ďalších prípadoch týkajúcich sa pravidiel Premier League o zisku a udržateľnosti.

Protesty fanúšikov

Fanúšikovia, rovnako ako šéfovia klubu, sa budú snažiť vyjadriť svoju frustráciu z nedávneho rozhodnutia usporiadaním protestu počas stretnutia s Red Devils.

Podľa denníka Times budú fanúšikovia Evertonu v desiatej minúte zápasu skandovať "Premier League corrupt as f***"," čo v preklade znamená, že Premier League je skorumpovaná. K tomu si môžete pridať akékoľvek sprosté slovo.

Úrad Ofcom uvádza, že vysielatelia obsahu by sa mali vyhýbať materiálom, ktoré by mohli divákov uraziť. A keďže výkop je na programe o 16:30 britského času, existujú obavy, že zápas budú vo veľkom počte sledovať rodiny s deťmi.

Preto spoločnosť Sky Sports usporiadala interné stretnutie o tejto záležitosti. Podľa zdrojov berie na vedomie svoju zodpovednosť za ochranu divákov a bude sa snažiť zmierniť akékoľvek urážlivé výrazy, ktoré vo vysielaní zaznejú. V minulosti v podobných prípadoch vysielatelia znížili hlasitosť hluku davu a dokonca zaviedli vopred nahraný hluk fanúšikov.

A to nie je všetko. Skupina fanúšikov Evertonu vyzbierala na financovanie protestov viac ako 40-tisíc libier, ktorú využila na prenajanie lietadla s transparentom. Ten lietal v sobotu nad Etihad Stadium počas duelu Manchestru City s Liverpoolom, keďže v čase súboja Evertonu a United už bude tma.

Everton - Manchester United (nedeľa, 17:30)