City zlomili prekliatie, zdolali Tottenham a titul majú vo vlastných rukách. Villans do LM

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City zlomili prekliatie, zdolali Tottenham a titul majú vo vlastných rukách. Villans do LM

Manchester City má všetko vo vlastných rukách.
Manchester City má všetko vo vlastných rukách.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v utorkovej dohrávke 34. kola anglickej Premier League na pôde Tottenhamu a na čele tabuľky majú pred posledným stretnutím dvojbodový náskok pred Arsenalom. Ak Citizens doma zdolajú West Ham, tak môžu oslavovať štvrtý titul po sebe.

Tottenham - Manchester City 0:2

Kľúčový zápas v boji o majstrovský titul začal o niečo lepšie Tottenham, ktorý mal záujem bodovať, aby si udržal šancu dostať sa do Ligy majstrov. V prvom polčase domáci vytvorili 298 prihrávok, čo je proti Manchestru City pod vedením Guardiolu druhý najvyšší počet. Viac zvládla iba Chelsea v roku 2019 (327).

Citizens ale vstupovali do stretnutia s vedomím, že na Tottenham Hotspur Stadium nikdy nevyhrali, nebodovali a dokonca ani nikdy nestrelili gól v Premier League. Po 411 minútach a 78 strelách to zmenil až Erling Haaland na začiatku druhého polčasu.

Desiatu asistenciu v sedemnástom ligovom vystúpení tohto ročníka si pripísal Kevin De Bruyne. Potvrdil tak skvelé čísla, nakoľko vo všetkých súťažiach sa počas 24 zápasov priamo pričinil o 24 gólov (6+18). Belgičan nazbieral desať alebo viac asistencií v šiestej sezóne PL, čím vyrovnal rekord Cesca Fabregasa.

Manchester City neprehral 22 zápasov PL v rade a vo všetkých súťažiach 34-krát v rade. Ederson nastúpil na 250. duel v Premier League, avšak nedochytal, keďže sa zranil a nahradiť ho musel Ortega. Ten sa nakoniec stal hrdinom svojho tímu, pretože chytil niekoľko dobrých možností vrátane samostatného nájazdu Sona.

V závere tak Doku vybojoval pokutový kop a ten premenil Haaland. Bol to jeho 90. gól za City a 27. ligový, čiže koruna kráľa strelcov by mu už nemala uniknúť. Manchester City vstupuje do posledného kola sezóny na čele tabuľky s náskokom dvoch bodov pred Arsenalom, takže má titul vo vlastných rukách. Hostí West Ham.

Domáci tréner Postecoglou poslal v nadstavenom čase do hry mladíka. Šestnásťročný Mikey Moore debutoval v seniorskom futbale. Tottenham ale prišiel o šancu dostať sa do Ligy majstrov, keďže z piatej priečky stráca na štvrtú Aston Villu šesť bodov. Villans si prekvapivo zabezpečili milionársku súťaž.