Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia možná náhrada za Tuchela. Bayern má záujem o Belgičana Kompanyho

Kompany doviedol Burnley v sezóne 2022/23 k víťazstvu v Championship.
Kompany doviedol Burnley v sezóne 2022/23 k víťazstvu v Championship.Profimedia
Situácia v Bayerne Mníchov, ktorý stále hľadá nového trénera, nabrala pútavý smer. Bavorský celok v uplynulých mesiacoch odmietlo niekoľko zaujímavých mien, a tak sa predstavitelia obzerajú aj medzi nečakanými kandidátmi, pričom najnovšie je na zozname meno Vincenta Kompanyho (38).

Kompany veľmi dobre pozná nemecké prostredie vďaka aktívnej kariére, počas ktorej strávil dva roky v defenzívnej línii Hamburgu. V súčasnosti je manažérom Burnley a v anglickom klube zažil vzostupy aj pády. Minulý rok sa mu s Clarets podarilo postúpiť do Premier League, no po roku sa klub vracia do Championship.

Podľa správ médií už Bayern kontaktoval Kompanyho, aby zistil, či by Belgičan mal záujem o návrat do Bundesligy. Samotný tréner údajne telefonát privítal a je otvorený ďalším rokovaniam.

Thomas Tuchel po roku a štvrť odchádza z lavičky Bayernu a jeho nástupca bude mať jasnú úlohu vrátiť klub na majstrovský trón, z ktorého ho v tejto sezóne po jedenástich rokoch zosadil Leverkusen. Xabi Alonso, Julian Nagelsmann ani Ralf Rangnick túto úlohu neprijali. Všetci spomínaní sa rozhodli pokračovať vo svojej práci inde.