Gól chlapca plného presvedčenia. Nesmierne dôležitý hráč, víta Klopp návrat Jotu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól chlapca plného presvedčenia. Nesmierne dôležitý hráč, víta Klopp návrat Jotu

Jota pri svojom návrate skóroval
Jota pri svojom návrate skóroval Reuters
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) povedal, že Diogo Jota (27) je pre lídra Premier League kľúčový hráč. Portugalský krídelník sa vrátil po zranení, pričom líder Premier League sa pripravuje na stratu Mohameda Salaha (31), ktorý v januári odíde reprezentovať Egypt na Africký pohár národov.

Jota vynechal osem zápasov po tom, ako si v novembri pri remíze 1:1 s Manchestrom City privodil svalové zranenie. V utorok sa vrátil a gólom v 90. minúte poslal Liverpool do čela ligy vďaka víťazstvu na pôde Burnley.

Burnley - Liverpool 0:2

Keďže trojica stredopoliarov Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic a Alexis Mac Allister, krídelník Ben Doak a obrancovia Andrew Robertson, Joel Matip a Kostas Tsimikas sú pre zranenia mimo hry, návrat Jotu bol pre Kloppa vítaným javom.

Liverpool príde o Salaha, druhého najlepšieho strelca ligy v tejto sezóne za Erlingom Haalandom zo City, keď odcestuje na AFCON, ktorý sa koná od 13. januára 2024 do 11. februára v Pobreží Slonoviny. Na otázku, aký prínos má Jotovo zakončenie pre tím, Klopp novinárom uviedol: 

"Mám Jotu rád, ale aj v minulosti nevyužil šance. Diogo je pre nás nesmierne dôležitý hráč. Jeho prítomnosť zmenila celú dynamiku. Gól, ktorý dnes strelil, je gólom chlapca plného presvedčenia. Ukázal, samozrejme, kus dobrej techniky, ale aj sebadôveru, hoci v posledných týždňoch nemal prečo mať pochybnosti, keďže rehabilitoval," nechal sa počuť Klopp po utorkovom záverečnom hvizde.

Liverpool najbližšie hostí 1. januára v lige na Anfielde Newcastle, po ktorom bude nasledovať 7. januára výjazd na pôdu Arsenalu v rámci tretieho kola FA Cupu.