Highlighty víkendu: Nehanební bastardi z Mníchova a mladý rekordér v drese City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Nehanební bastardi z Mníchova a mladý rekordér v drese City

Harry Kane vie, ako správne nemecky osláviť hetrik.
Harry Kane vie, ako správne nemecky osláviť hetrik.Profimedia/Flashscore
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zbierajú v týždennej rubrike. Tentoraz sa pozrieme na niekoľko kuriozít okolo derby Bayernu a Dortmundu či dojemný vyrovnávajúci gól Liverpoolu.

Gól víkendu

West Ham nezvládol sobotňajšiu prestrelku s Brentfordom a prehral 2:3, ale môže si vziať k srdcu formu aspoň jednej zo svojich letných posíl. Ghančan Mohammed Kudus, ktorý prišiel z Ajaxu, sa blysol skvelým akrobatickým zakončením a vyrovnal na 1:1.

Smoliar víkendu

Liverpool sa proti nováčikovi z Lutonu trápil a v posledných sekundách zachraňoval bod. Darwin Núñez za stavu 0:0 pohrdol prázdnou bránou...

Zo sociálnych sietí

Film Nehanební bastardi z roku 2009 naučil svet, že číslo tri sa v Nemecku zobrazuje inak ako v Anglicku. Harry Kane očividne pozorne sledoval Tarantinov snímok a svoj hetrik do siete Dortmundu oslávil ukážkovo nemeckým spôsobom. Jeho pôsobenie v Nemecku má určite lepšie vyhliadky ako Archie Hicox v podaní Michaela Fassbendera.

Štatistika víkendu

Keď Manchester City v lete získal Jérémyho Dokuho z Rennes, vyzeralo to ako nákup do budúcnosti. Mladý belgický krídelník si už teraz podmaňuje ofenzívu anglického majstra.

Pri demolácii Bournemouthu 6:1 strelil gól a na ďalšie štyri asistoval. Vo veku 21 rokov a 161 dní sa stal najmladším hráčom, ktorý sa priamo podieľal na piatich zásahoch v jednom zápase v Premier League. Nie je prekvapením, že si v hodnotení Flashscore vyslúžil perfektnú desiatku.

Príbeh víkendu

Bývalý tréner Dortmundu Thomas Tuchel nemal s bývalými zverencami zľutovanie, keď jeho Bayern Mníchov ovládol Revierderby jednoznačne 4:0. Leitmotív návratu domov a hrania "proti vlastným" však nemeckého trénera očividne štval. Už pred výkopom bol mrzutý, ale poriadne sa rozohnil až v štúdiu po záverečnom hvizde.

"Čo bolo zlé po prehre v pohári? Spýtajte sa Lothara Matthäusa, a ak to nevie, spýtajte sa Didiho Hamanna," povedal s ironickým úsmevom, zatiaľ čo Matthäus stál kúsok od neho. Napätú atmosféru pri stole ukončil odovzdaním mikrofónu a odchodom. Skrátka, ani po jasnom víťazstve nie je s temperamentným trénerom nuda...

Fotografia víkendu

Luis Díaz v čase 94:40 zachránil Liverpoolu bod proti Lutonu, čo bol najneskorší ligový gól "The Reds" od roku 2015 (vtedy Divock Origi skóroval do siete West Bromwichu v čase 95:24). Štatistický rekord je však vedľajší. Kolumbijský útočník naskočil do zápasu napriek tomu, že jeho otec, ktorého uniesli koncom októbra, je stále zajatý vo svojej vlasti.

Díaz oslávil kľúčový zásah odhalením nápisu "Sloboda pre môjho otca" na tričku pod dresom. Dúfajme, že želanie hráča, ktorý má silu, odhodlanie hrať a strieľať rozhodujúce góly aj v najťažších chvíľach svojho života, sa čoskoro splní.

Díaz dúfa, že jeho otec bude čoskoro opäť slobodný.
Díaz dúfa, že jeho otec bude čoskoro opäť slobodný.Profimedia