Japonský diamant ostáva v Brightone, s klubom podpísal dlhodobý kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Japonský diamant ostáva v Brightone, s klubom podpísal dlhodobý kontrakt

Mitoma bude naďalej pôsobiť v rovnakom drese.
Mitoma bude naďalej pôsobiť v rovnakom drese.brightonandhovealbion.com
Japonský krídelník Kaoru Mitoma (26) podpísal s Brightonom novú zmluvu, ktorá mu garantuje miesto v klube z Premier League až do roku 2027, čím ukončil špekulácie o svojej budúcnosti.

Bývalý hráč tímu Kawasaki Frontale prišiel na južné pobrežie Anglicka v roku 2021 a prvú sezónu strávil na hosťovaní v belgickom tíme Royale Union Saint-Gilloise. Za Brighton debutoval v auguste 2022 a v 52 vystúpeniach doposiaľ zaznamenal 13 gólov a 12 asistencií.

Mitoma je držiteľom rekordu v počte gólov strelených japonských hráčom v Premier League za sezónu, keď ročník 2022/23 ukončil so siedmimi zásahmi, čo je o jeden viac ako predchádzajúce maximum v podaní Šindžiho Okazakiho a Šindžiho Kagawu.

"Seagulls" skončili v minulej sezóne na šiestom mieste a kvalifikovali sa do Európskej ligy. Mitoma má na konte tri gólové rany a tri asistencie v ôsmich dueloch aktuálneho ligového kolotoča. Tesne po podpise novej zmluvy sa so svojimi spoluhráčmi predstavil na pôde úradujúceho majstra. 

Práve Manchester City bol jedným z klubov, ktoré sa údajne zaujímali o zmluvný podpis Japonca. Favorit súboja vyhrával po góloch Álvarez a Haalanda v 19. minúte už 2:0, pred poslednou 15-minútovkou znížil Fati, no bol to posledný zásah stretnutia. Roberta De Zerbiho tak môže tešiť aspoň zotrvanie opory tímu.

"Je to skvelá správa. Kaoru je náš TOP hráč," nechal sa počuť tréner mužstva. "Zabezpečenie toho, že futbalista jeho kvalít u nás zostane dlhodobo, je fantastická novinka. Kaoru sa v minulej sezóne adaptoval na Premier League a rýchlo sa stal jedným z našich najdôležitejších článkov," dodal technický riaditeľ David Weir.