Legenda Parlour: Arsenalu chýba útočník, Rice bol skvelý podpis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legenda Parlour: Arsenalu chýba útočník, Rice bol skvelý podpis

Ray Parlour v rozhovore s fanúšikmi.
Ray Parlour v rozhovore s fanúšikmi.Profimedia
Päťdesiatročný Ray Parlour, ktorý odohral v drese "Gunners" 449 zápasov a radoval sa z troch titulov či štyroch FA Cupov, prezradil pre Tribal Football, že okrem favoritov City a Liverpoolu považuje za ich konkurenta v boji o titul tiež Arsenal.

Keď Tribal Football naposledy hovoril s Parlourom v júli, bol opatrne optimistický a teraz, po troch mesiacoch, sa prakticky nič nezmenilo. V odpovediach je diplomatický: "určite majú dobrý tím" a "majú naozaj dobrú príležitosť, ak sa im podarí zlepšiť chyby z minulej sezóny".

"Je to dlhá a ťažká cesta a na nej bude niekoľko prekážok, ale všetko závisí od toho, ako na ne zareagujete. Musíte reagovať veľmi rýchlo a odraziť sa, v tom sme boli dobrí v tímoch, v ktorých som hral s Arsenalom. Keď sme dostali ranu, uistili sme sa, že ďalší zápas je pre nás dôležitý," zaspomínal si na svoje časy dnes 50-ročný Parlour.

Všimli ste si, s porovnaním minulej sezóny, že prišlo v Arsenale k zlepšeniu?

"Hm, Declan Rice bol skvelý podpis. Ľudia hovoria o tom, že stál 100 miliónov a koľko je to peňazí. Samozrejme, je to veľa peňazí, ale aktuálne už toľko nehovoria o peniazoch, však? Je to trochu ako keď Liverpool podpísal Virgila van Dijka. Všetci hovorili, že ale nie, 75 miliónov za stredného obrancu, to nie je možné! Ak môžete podpísať hráča, ktorý vás priblíži k zisku titulov, sú to podľa mňa dobre vynaložené prostriedky. Radšej miniem 100 miliónov na Declana Ricea, ako by som mal dostať dvoch hráčov po 50 miliónov."

Arsenal a jeho posledné výsledky.
Arsenal a jeho posledné výsledky.Flashscore

Ako ste zatiaľ spokojný s mužstvom?

"Som naozaj rád, že si nechali Gabriela a Salibu. Ten sa v tejto sezóne opäť zlepšil. Jediná oblasť, kde by Arsenal mohol byť trochu oslabený, je post stredných útočníkov. Za môjho pôsobenia sme mali vždy štyroch prvotriednych zakončovateľov a jednu sezónu sme ich mali dokonca päť. Viem, že majú hráčov ako Trossard a Martinelli, ale podľa môjho názoru sú lepší do šírky poľa než výhradne v pokutovom území, takže možno je to niečo, na čo sa Edu a Arteta musia pozrieť a zistiť, kto je k dispozícii."

Eddie Nketiah nastúpil a strelil tri góly proti Sheffieldu United. Má na to, aby bol prvou voľbou? 

"Dúfam, že áno, bolo to pre neho skvelé, keď dosiahol svoj prvý hetrik. Dúfam, že sa bude naďalej rozvíjať a stane sa z neho špičkový útočník. Ale zase, ak je jeden zranený, ako je teraz Gabriel Jesus, majú len jedného ortodoxného útočníka a to vyznie trochu málo. Útočníci vám vyhrávajú zápasy, je to také jednoduché. Keď máte vpredu dvoch šikovných strelcov, vždy budete mať slušnú šancu skórovať. Opäť sa vrátim do mojej éry, tréner Wenger mal niekedy vpredu troch a vedeli sme, že s nimi sa strelecky presadíme."

Nketiah pohľadom čísel.
Nketiah pohľadom čísel.Flashscore

Keď sme sa rozprávali naposledy, vyjadrili ste nádej, že Declan Rice bude hrať vyššie než dovtedy vo West Hame. Páči sa vám? 

"Myslím si, že to musí trochu viac premiešať. Všetci chceme, aby sa Rice dostával viac dopredu a možno keby spolupracoval s Parteyom, ktorý je silný aj v defenzíve, videli by sme ho riskovať smerom dopredu ešte viac ako hráča typu Roya Keana - box-to-box. Určite sa mi páčil jeho prvý gól, ale mohol by ich streliť ešte niekoľko."

David Seaman a Arséne Wenger sa mierne ohradili voči Mikelovi Artetovi pre jeho plán so striedaním brankárov. Aký máte na to názor? 

"Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že Aaron Ramsdale urobil veľa chýb. Nie som nadšený z rotácie brankárov, som za stálu päticu vzadu. Brankár a štyria obrancovia, ako sme fungovali v mojich hráčskych časoch. To je základ, na ktorom budujete tím. Myslím, že tu treba počúvať Arséna Wengera, je to špičkový manažér."

Thomas Partey bol spájaný s Juventusom. Môže si Arsenal dovoliť o neho prísť?

"Nebolo by to ideálne, ale ak s ním nechcú podpísať dlhodobú zmluvu, ktorú chce, možno bude lepšie ho nechať ísť. Bol často zranený a Arsenal možno nebude chcieť prísť o finančné prostriedky. Ide aj o vyrovnanie účtovných kníh, pretože v lete minuli veľa peňazí. Je to rovnaká situácia ako s Granitom Xhakom, ak ho stratíte, poďme ďalej. V ideálnom svete, ak chcete vyhrať titul, by Partey mal byť súčasťou tohto tímu."