Liverpool si zaspomínal na október 2021, stogólový Núñez a bláznivý záver v Sheffielde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool si zaspomínal na október 2021, stogólový Núñez a bláznivý záver v Sheffielde

Aktualizované
Liverpool si zastrieľal na trávniku Bournemouthu.
Liverpool si zastrieľal na trávniku Bournemouthu.Profimedia
Futbalisti West Hamu nakoniec iba remizovali v 21. kole Premier League s posledným Sheffieldom United a nepriblížili sa piatemu Tottenhamu. V druhom dueli nedeľného programu uspel Liverpool na trávniku Bournemouthu výsledkom 4:0.

Sheffield United - West Ham 2:2

Domáci sa stali prvým tímom v aktuálnej sezóne Premier League, ktorý inkasoval 50 gólov, stalo sa tak už za 21 zápasov. Štatistický profil OptaJoe pripomína, že horšie na tom v histórii súťaže bolo iba Burnley v sezóne 1997/98, ktoré inkasovalo rovnaký počet zásahov v 19 dueloch. 

Sheffield reagoval na trefu Maxwela Corneta presnou koncovkou Bena Breretona Díaza, ktorý sa stal len desiatym Čiľanom s gólom v Premier League, prvým strelcom od čias Alexisa Sáncheza z októbra 2018. Ako Cornet, tak i Díaz sa presadili za svoje kluby vôbec po prvý raz, hráč Sheffieldu navyše pri svojom debute v lige.

Dlho sa zdalo, že si triumf odnesú hostia, keď sa v 78. minúte po faule na Dannyho Ingsa z pokutového kopu nemýlil James Ward-Prowse. Špecialista na zahrávanie štandardiek a penált ich dal v najvyššej anglickej súťaži už 31 z pevného miesta (priame alebo pokutové kopy). Pri celkovom počte 53 gólov to z neho robí jediného hráča v histórii, u ktorého sa tento podiel vyšplhal nad číslo 50 %.

Potom však prišiel bláznivý nadstavený čas, v ktorom sa predčasne zo zápasu porúčal prv domáci Rhian Brewster a po ňom i hosťujúci Vladimír Coufal. V deviatej nadstavenej minúte odpískal arbiter Michael Salisbury penaltu pre Sheffield po nedovolenom zákroku Alphonsa Areolu. Gólman Londýnčanov sa navyše zranil a musel striedať. Na prakticky posledný moment duelu sa postavil medzi tri žrde Lukasz Fabiański, Poliak však nedokázal zabrániť vyrovnaniu Olivera McBurnieho.

Šiesty West Ham stráca päť bodov na piaty Tottenham a už osem na TOP 4. Sheffield zostáva posledný s 10 bodmi, pričom aktuálne manko na záchranu činí osem bodov.

Bournemouth - Liverpool 0:4

Prvýkrát od decembra 2019 žiadna zo siedmich striel v prvom polčase nebola vyslaná zvnútra pokutového územia. Naposledy sa niečo podobné udialo v spomínanom dátume rovnako v dueli Bournemouthu, ale proti Burnley. Po zmene strán sa už priaznivci dočkali nielen striel, ale najmä gólov. Presne pálilo iba jedno mužstvo - hosťujúce. 

Zverenci Jürgena Kloppa strelili štyri alebo viac gólov a zároveň si udržali čisté konto na trávniku súpera premiérovo od októbra 2021, keď zdolali 5:0 Manchester United. "The Reds" majú vo svojom kádri ozajstný talizman. Dvomi zásahmi sa blysol Diogo Jota a stále si tak drží sériu neporaziteľnosti v zápasoch, v ktorých skóruje. V ostatnách deviatich vystúpeniach naprieč všetkými súťažami bol zapojený do deviatich gólov (5+4). 

Strelecky vyšiel duel aj Darwinovi Núñez, ktorý skóre otvoril a v nadstavenom čase i uzavrel. Gólovo sa prehupol do druhej stovky profesionálnych zásahov. Okrem toho je prvým futbalistom z Premier League, ktorý zaznamenal v prebiehajúcom ročníku bilanciu minimálne 10 gólov a 10 asistencií. Liverpool vedie tabuľku o päť bodov.