Manchester City v šlágri porazil Arsenal a majstrovský titul má vo vlastných rukách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City v šlágri porazil Arsenal a majstrovský titul má vo vlastných rukách

Aktualizované
De Bruyne strelil dva góly a výrazne prispel k porážke Arsenalu.
De Bruyne strelil dva góly a výrazne prispel k porážke Arsenalu.TASR
Futbalisti Manchestru City vyhrali v šlágri 33. kola anglickej Premier League nad Arsenalom. Výrazne zdramatizovali boj o majstrovský titul, keďže na druhom mieste strácajú na "kanonierov" už len dva body a majú dva zápasy k dobru.

Manchester City - Arsenal 4:1 (2:0)

Góly: 7., 54. de Bruyne, 45+2. Stones, 90+5. Haaland - 86. Holding

Domáci od začiatku diktovali tempo hry a do prvej veľkej šance sa mohol dostať Haaland, lenže tesne predtým de Bruyne fauloval Parteyho. Napriek tomu v siedmej minúte Manchester City viedol. Ukážková kontra priniesla otvorenie skóre. Haaland si prikryl loptu pred Holdingom, prihral dopredu a Kevin de Bruyne trafil k žrdi - 1:0.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Takmer rovnaká akcia sa zopakovala v 26. minúte. Nór znova poslal Belgičana za obranu, tentoraz ho Gabriel s problémami spomalil a White zablokoval samotnú strelu. Rýchle útoky robili defenzíve Arsenalu problémy. Haaland až príliš ľahko prešiel cez dvoch zadákov, po trávniku mieril k žrdi. Skvele zapracoval pravou rukou Ramsdale.

Haaland neuspel ani krátko pred polčasom, technicky z osi ihriska minul priestor brány. Severan pokračoval v streľbe, avšak Ramsdale sa rozchytal. Hokejovo "sklepol betóny" pri bombe zblízka.

John Stones hlavičkou počas nadstaveného času dostal center za čiaru. Najskôr sa pískal jeho ofsajd, no po zásahu VAR zásah platil. Štandardka priniesla ďalšiu zmenu skóre - 2:0.

Druhý polčas začal v rovnakom duchu, ako ten úvodný skončil. Haaland ho otvoril samostatným únikom, zase sa zaskvel Ramsdale. V 54. minúte však Kevin de Bruyne udrel druhýkrát. Chybná rozohrávka Arsenalu rýchlo otočila hru. Šikovný záložník zase ťažil z práce Haalanda, ktorý potiahol akciu - 3:0.

"Cityzens" kontrolovali priebeh stretnutia. Smerom dopredu sa neponáhľali za každú cenu, pričom ofenzíve Arsenalu nedovoľovali nič zaujímavé. Aspoň čestný úspech hostí sa snažil streliť Saka, z priameho kopu mieril tesne nad. V závere po štandardke ostal na hrote stopér Rob Holding, ku ktorému sa dostala lopta od Trossarda a pokazil čisté konto Edersona - 3:1.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

To už ale bolo neskoro. Navyše k dvom asistenciám pridal Erling Haaland aj gól - 4:1. Foden mu adresoval prihrávku na biely bod a hviezdny kanonier sa postaral o svoj 33. strelecký zápis tejto sezóny Premier League.

Manchester City vyhral a aj keď na prvý Arsenal stráca ešte dva body, má dva dohrávané zápasy k dobru. Boj o titul je teda čisto v rukách zverencov trénera Pepa Guardiolu.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore