Murphyho spoveď: Bral som kokaín, fajčil trávu. Bez futbalu sú problémy obrovské

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murphyho spoveď: Bral som kokaín, fajčil trávu. Bez futbalu sú problémy obrovské

Murphy v sebe musel objaviť vnútornú silu.
Murphy v sebe musel objaviť vnútornú silu.Profimedia
Bývalý anglický reprezentant Danny Murphy priznal, že po ukončení kariéry bojoval so závislosťou od kokaínu. Štyridsaťsedemročný bývalý hráč Liverpoolu či Fulhamu, ktorý teraz pracuje okrem iného ako expert pre BBC Sport, v podcaste Bena Heatha zdôraznil, že podobné problémy má mnoho bývalých hráčov.

Murphy v roku 2001 oslavoval s Liverpoolom zisk Anglického a Ligového pohára, ako aj triumf v Pohári UEFA. Priznal, že po skončení kariéry hľadal v drogách náhradu: "Keď nemáte futbal, problémy sú zrazu obrovské. Ak hráte, adrenalín, dopamín a všetky tieto veci vás nútia myslieť dopredu, dodávajú vám energiu. Bral som kokaín a fajčil trávu. Alkohol, bez toho som mohol žiť, alkoholikom som nebol," uviedol.

Priznal, že od kokaínu bol aj závislý: "Áno, istý čas som bol. Dostal som sa do bodu, keď som si myslel, že bez neho nemôžem nič robiť. Bol to nezmysel." Dodal, že nakoniec vyhľadal pomoc a svoje problémy zvládol s pomocou terapie.

Prekvapilo ho, koľko bývalých hráčov sa mu po zverejnení tejto skúsenosti ozvalo s podobnými príbehmi. Napríklad ex-brankár Liverpoolu Chris Kirkland sa priznal, že v minulosti mal problémy so závislosťou od liekov proti bolesti. Hráč Evertonu Dele Alli sa minulý rok podrobil odvykacej kúre pre závislosť od tabletiek na spanie.