Nahnevaný Pochettino: VAR poškodil Premier League. Je to neuveriteľné a smiešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nahnevaný Pochettino: VAR poškodil Premier League. Je to neuveriteľné a smiešne

Podľa Pochettina VAR poškodil nielen Chelsea, ale aj celú Premier League.
Podľa Pochettina VAR poškodil nielen Chelsea, ale aj celú Premier League.Profimedia
Argentínsky manažér Mauricio Pochettino (52) vyhlásil, že videoasistent rozhodcu (VAR) poškodil Premier League a anglický futbal po tom, ako bol v sobotu v dramatickom zápase na pôde Aston Villy (2:2) kontroverzne neuznaný potenciálne rozhodujúci gól Chelsea. Ak chce byť anglická liga najlepšia na svete, mala by podľa neho chrániť svoj imidž a zamerať sa na verdikty rozhodcov.

Aston Villa - Chelsea 2:2

Pochettinov tím v sobotu vo Villa Parku rýchlo prehrával po vlastnom góle Marca Cucurellu a zásahu Morgana Rogersa. Namiesto toho, aby jeho zverenci kapitulovali ako v utorok pri ponižujúcej prehre 0:5 s Arsenalom, vyrovnali súboj s Aston Villou vďaka trefám Noniho Maduekeho a Conora Gallaghera.

V nadstavenom čase Chelsea dokonca siahala na víťazstvo a zdalo sa, že sa jej to podarí vďaka gólu Axela Disasiho. Na nielen Pochettinovu zlosť však zásah nebol uznaný pre faul Benoita Badiashileho. "Rozhodca je neuveriteľný. Celé je to smiešne. Je ťažké to prijať," rozčuľoval sa Pochettino po dueli.

"Ja, vy ani nikto iný na tribúne ten faul nevidel. Potom VAR zmenil rozhodnutie rozhodcu. Pre mňa to bol obyčajný súboj. Je to bolestivé, pretože to poškodilo Premier League a anglický futbal. Dokonca ani hráči a fanúšikovia Aston Villy nechápali, prečo bol gól neuznaný," uviedol po stretnutí novinárom.

"Ak chce byť Premier League najlepšou ligou na svete, mala by chrániť hru a rozhodcovia by mali robiť správne rozhodnutia," vyhlásil argentínsky tréner.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Remíza bola ranou pre nádeje Aston Villy udržať si náskok pred Tottenhamom v boji o postup do Ligy majstrov zo štvrtej priečky. Zverenci Unaia Emeryho majú pred piatym Tottenhamom, ktorý v nedeľu hostí lídra Premier League Arsenal, sedembodový náskok. Londýnčania však majú tri zápasy k dobru. Naposledy skončili Villans na štvrtom mieste v sezóne 1995/96.

"Minulý rok sme chceli hrať Európsku ligu, ale teraz máme pred sebou novú výzvu - hrať Ligu majstrov," poznamenal Emery. "Chelsea ukázala svoju silu. Myslím si, že remíza je na konci dňa veľmi dobrý a spravodlivý výsledok. Samozrejme, že by som si želal viac," priznal španielsky manažér.