Našiel Liverpool náhradu za Kloppa? Údajne sa dohodol s Amorimom, zostáva už len Sporting

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Našiel Liverpool náhradu za Kloppa? Údajne sa dohodol s Amorimom, zostáva už len Sporting

Amorim vedie Sporting od roku 2020.
Amorim vedie Sporting od roku 2020.LUSA
Naďalej sa množia fámy, že Ruben Amorim (39) by mohol v budúcej sezóne opustiť lavičku Sportingu. V utorok potvrdil Florian Plettenberg, expert na prestupy zo Sky Sports, existenciu ústnej dohody medzi trénerom a The Reds.

Portugalský tréner je favoritom na prevzatie žezla na Anfielde po Jürgenovi Kloppovi. Rokovania medzi klubmi stále prebiehajú. Pri rieke Mersey dostane údajne Amorim zmluvu na tri sezóny, a tak bude s Liverpoolom spojený až do roku 2027, čo by bola jeho prvá trénerská skúsenosť v zahraničí.

Aby však bola dohoda platná, musia sa dohodnúť samotné kluby. Amorim má v Portugalsku podpísaný kontrakt do roku 2026. Fabrizio Romano uvádza, že výkupná klauzula je 30 miliónov eur pre domáce kluby a 20 miliónov eur pre zahraničné.

Spomínané zdroje tvrdia, že je tu aj "vynímka", ktorá hovorí o odchode za 10 miliónov eur v prípade, že sa objaví možnosť viesť špičkový klub. Povedzme si pravdu, The Reds sú jedným z nich. 

Amorim, bývalý portugalský reprezentant, ktorý pôsobil v Benfice, Belenenses a Brage, je v súčasnosti už piatu sezónu trénerom Sportingu. V ročníku 2020/21 doviedol mužstvo k titulu, v tejto sezóne vedie ligu o štyri body pred Benficou (má zápas k dobru).