Pochettino ma od trénovania odhováral, hovorí pred šlágrom kola Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino ma od trénovania odhováral, hovorí pred šlágrom kola Arteta

Mikel Arteta pomýšľa na zisk majstrovského titulu.
Mikel Arteta pomýšľa na zisk majstrovského titulu.@FabrizioRomano
Lodivod Arsenalu Mikel Arteta (41) v piatok prezradil, že jeho náprotivok Mauricio Pochettino (51) z Chelsea mu v minulosti radil, aby sa nevenoval trénerstvu. Oba tímy čaká v sobotu vzájomné stretnutie v najvyššej anglickej súťaži.

Obaja muži spolu hrali v Paris -Saint Germain pred viac ako 20 rokmi, na začiatku kariéry Mikela Artetu. Túto sobotu sa však opäť stretnú na Stamford Bridge, keďže Arsenal bojuje o prvé miesto v Premier League a Chelsea sa snaží pokračovať v zlepšených výkonoch.

Arteta sa na predzápasovej tlačovej konferencii vyjadril na adresu svojho kolegu veľmi priateľsky."Bola to moja prvá profesionálna príležitosť v Paríži a prišli sme v rovnakom čase," povedal Španiel, ktorý bol v klube na hosťovaní z Barcelony.

"Tri mesiace sme spolu bývali v hoteli. Bol veľmi kritický. Je jedným z najdôležitejších ľudí v mojej futbalovej kariére, predovšetkým ako hráč. Vzal si ma pod svoje krídla. Staral sa o mňa ako o malé dieťa, ako o mladšieho brata, takisto zohral veľkú úlohu pri mojom úspechu v Paríži, pretože sa o mňa naozaj staral, dal mi veľa dôvery a rád. Odvtedy je pre mňa vzorom nielen ako hráč, ale aj ako manažér, pretože som sa musel rozhodnúť, že prestanem hrať a začnem trénerskú kariéru. Pri tomto rozhodnutí zohral dôležitú úlohu a vždy mu budem vďačný za to, čo pre mňa urobil."

41-ročný Arteta tiež prezradil, že o desať rokov starší Pochettino mu poradil, aby sa nevenoval koučovaniu: "Nechoď do toho. Je to príliš ťažké," nechal sa počuť Španiel s úsmevom na tvári.

"Vedel som, že sa stane trénerom," - dodal Arteta. "Sledoval som ho veľmi pozorne. Už ako hráč bol lídrom - spôsob, akým chápal hru, bol fenomenálny. Mal som ho za sebou a neustále ma trénoval."