Porušili Citizens finančné pravidlá? Premier League stanovila termín vypočutia klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Porušili Citizens finančné pravidlá? Premier League stanovila termín vypočutia klubu

Vedenie klubu sa bude musieť obhajovať.
Vedenie klubu sa bude musieť obhajovať.Reuters
Richard Masters, generálny riaditeľ Premier League, oznámil, že bol stanovený dátum vypočutia v súvislosti s údajným porušením finančných pravidiel zo strany Manchestru City.

City bolo vo februári obvinené z viac ako 100 údajných porušení finančných pravidiel od ich prevzatia spoločnosťou City Football Group so sídlom v Abú Dabí, prípad bol postúpený nezávislej komisii na vypočutie. "Je stanovený dátum konania. Žiaľ, nemôžem vám povedať, kedy to bude, ale postupuje to," povedal Masters výboru pre kultúru, médiá a šport (CMS) britského parlamentu.

Keď boli vo februári oznámené obvinenia, klub uviedol, že víta "preskúmanie tejto záležitosti nezávislou komisiou, aby nestranne posúdila rozsiahly súbor nevyvrátiteľných dôkazov, ktoré existujú na podporu jeho stanoviska".

Obvinenia voči "Citizens", ktorí v tejto sezóne usilujú o štvrtý titul v Premier League v rade, sa líšia od tých, ktoré boli vznesené voči Evertonu a Nottinghamu Forest v pondelok. "Ak by sa zistilo, že ktorýkoľvek klub, či už súčasný majster alebo iný, porušil pravidlá o výdavkoch, bol by v úplne rovnakej situácii ako Everton alebo Nottingham Forest," vravel Masters a dodal:

"Objem a charakter obvinení vznesených voči Manchestru City, o ktorých nemôžem vôbec hovoriť, sa preberajú v úplne inom prostredí." Dvom vyššie spomínaným klubom hrozí potenciálny bodový odpočet, čo by bolo pre Everton už druhýkrát v tejto sezóne po tom, čo mu v novembri odobrali 10 bodov.