Predviedol veľké zákroky, má v sebe vyzretosť, chváli Postecoglou brankára Vicaria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predviedol veľké zákroky, má v sebe vyzretosť, chváli Postecoglou brankára Vicaria

Vicario zapôsobil na svojho kouča.
Vicario zapôsobil na svojho kouča.Reuters
Guglielmo Vicario (27) nie je zďaleka najznámejším brankárom v Premier League, ale v Tottenhame prežíva vynikajúcu prvú sezónu a v sobotu sa postaral o víťazstvo svojho tímu nad Evertonom. Slová chvály si vyslúžil aj od trénera Angeho Postecogloua (58).

Tottenham - Everton 2:1

Talianskeho gólmana by možno potešilo, keby si svoje rukavice zohrial iba tromi rutinnými zákrokmi z nie príliš nebezpečných zakončení Evertonu v prvom polčase. Navyše, keď sa jeho ofenzívnym kolegom podarilo dvakrát presadiť - po zásahoch Richarlisona a Son Heung-Mina viedol hosťujúci tím 2:0.

V druhej polovici sa však Vicario musel predviesť v najlepšej forme, najmä keď veľkolepým spôsobom zmaril príležitosť Danjumu chvíľu po tom, čo Gomes v 82. minúte znížil na rozdiel jediného gólu. Ako opora sa predviedol aj v ostatných momentoch a doprial mužstvu "Spurs" tri cenné body.

"Bol silný prakticky od svojho prvého zápasu. V niektorých dueloch sme toho veľa nepotrebovali, ale teraz áno. Zákroky, ktoré predviedol, ale aj spôsob, akým sa vysporiadal s rohmi, boli veľké. Je to skvelý brankár a v mnohých stretnutiach si musí poradiť s rozdielnou štvoricou svojich obrancov. Má v sebe vyzretosť, ktorá v týchto momentoch pomáha tímu," povedal manažér Tottenhamu. 

Kormidelník tiež povedal, že ho neprekvapil Richarlisonov gólový návrat, keďže jeho zásah bol preňho štvrtým v posledných troch zápasoch. V predchádzajúcich 39 vystúpeniach strelil iba dva.

"Samozrejme, že vynechal trochu futbalu pre operáciu slabín, ale každým zápasom je silnejší. Nedá sa povedať, že predtým by sa trápil, len nebol stopercentný a bojoval ďalej. Teraz sa jednoducho cíti o niečo slobodnejší po psychickej aj fyzickej stránke. Jeho celková hra bola naozaj dobrá, ale viem, že toho bude ešte viac," tvrdil Postecoglou.

Kouč londýnskeho mužstva sa vyjadril, že neexistoval žiadny vážny problém, ktorý by bývalého útočníka Evertonu prinútil v druhom polčase odstúpiť. Brazílčana údajne len bolel chrbát. Zapôsobil na neho aj vzájomný rešpekt, ktorý Richarlison prejavil 3 000 priaznivcom Evertonu. Pri odchode z ihriska im zatlieskal a oni, navždy vďační za jeho góly, ktoré ich v roku 2022 udržali na nohách, urobili to isté.

"Takéto veci sa vo futbale stávajú. Nemyslím si, že by niekto spochybňoval jeho služby pre Everton a myslím si, že fanúšikovia to oceňujú," vravel lodivod.