Rekordná suma kontraktu? Manchester United oznámil nového sponzora dresov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordná suma kontraktu? Manchester United oznámil nového sponzora dresov

United by mali zinkasovať slušnú finančnú sumu.
United by mali zinkasovať slušnú finančnú sumu.Profimedia
Manchester United oznámil uzavretie sponzorskej zmluvy s americkou spoločnosťou Qualcomm Technologies, ktorej značka Snapdragon nahradí od budúcej sezóny logo TeamViewer na dresoch.

Klub z Premier League, ktorý nezverejnil finančné podrobnosti dohody, údajne plánoval uzavrieť zmluvu v hodnote 60 miliónov libier ročne. 

Predpokladá sa, že suma sa rovná alebo dokonca prevyšuje predchádzajúci najväčší kontrakt tohto typu v histórii futbalu. Qualcomm je jedným z globálnych partnerov United od minulého roka.

"Manchester United sa dohodol na rozšírenej strategickej spolupráci so spoločnosťou Qualcomm Technologies, v rámci ktorej sa značka Snapdragon zobrazí na prednej strane slávneho klubového dresu," uviedlo vedenie vo vyhlásení, v ktorom všetko potvrdilo.

"Na základe rozšírenej dohody sa logo spoločnosti Snapdragon od začiatku sezóny 2024/25 objaví na domácej, hosťujúcej a tretej sade dresov mužského a ženského tímu," dodal klub z Old Traffordu.

United nevyhrali Premier League, odkedy bývalý manažér Sir Alex Ferguson v roku 2013 ukončil kariéru. Tím Erika ten Haga uspel v tejto sezóne len v dvoch z prvých štyroch ligových zápasov, pričom fanúšikovia vyjadrujú svoju frustráciu z nepopulárnych majiteľov Glazerovcov.

Cena klubových akcií sa minulý týždeň prepadla po správach, že Glazerovci zastavili plány na predaj klubu. Procesory nového partnera Snapdragon sú súčasťou smartfónov, osobných počítačov, systémov virtuálnej reality a herných zariadení.