Rozbehnutého strelca stoplo zranenie, Manchestru United bude chýbať Højlund

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozbehnutého strelca stoplo zranenie, Manchestru United bude chýbať Højlund

Højlundovu fazónu zastaví vynútená pauza.
Højlundovu fazónu zastaví vynútená pauza. Reuters
Útočník Manchestru United Rasmus Højlund (21), ktorý skóroval v šiestich po sebe idúcich zápasoch Premier League, by mal byť mimo hry dva až tri týždne. Dôvodom je svalové zranenie dánskeho futbalistu.

Pri súčasnej gólovej forme je jeho absencia pre United značnou stratou. "Je to malé zranenie, bude mimo dva či tri týždne. Stáva sa to. Je to riziko toho, keď hráte s vysokou intenzitou," uviedol v krátkosti manažér Erik ten Hag. 

Doba rekonvalescencie znamená, že Højlund vynechá nielen sobotňajší ligový zápas proti Fulhamu, ale aj súboj piateho kola FA Cupu v stredu na pôde Nottinghamu Forest. Takisto aj manchesterské derby na ihrisku úradujúceho majstra zo City 3. marca.

Dán má na svojom konte v ligovom prostredí najvyššej anglickej súťaže sedem gólov, všetky zaknihoval v ostatných šiestich vystúpeniach. Minulú nedeľu pomohol mužstvu dvomi presnými zásahmi k víťazstvu 2:1 v Lutone.

Ten Hagov tím, ktorý vyhral posledných päť zápasov vo všetkých súťažiach, je v tabuľke Premier League šiesty so 44 bodmi, päť za štvrtou Aston Villou. Jeho najbližší súper z Fulhamu je s 29 bodmi na dvanástej priečke.

Holandský lodivod celku z Old Traffordu hovoril s novinármi prvýkrát od dokončenia transakcie britského miliardára Jima Ratcliffa za 1,25 miliardy dolárov, čo mu prinieslo 25-percentný podiel v klube. Kouč uviedol, že sa s Ratcliffom pravidelne rozpráva a verí, že nový spolumajiteľ mu dôveruje.

"Máme medzi sebou viacero rozhovorov, sme veľmi zladení v našom v procese a máme rovnaké ambície. Som tu 19 mesiacov. Vidím, že ideme správnym smerom. Tím napreduje a vyvíja sa. Tvrdo pracujeme na tréningovom ihrisku aj počas zápasov," povedal ten Hag.

Ratcliffe túži vrátiť klubu United bývalú slávu. Naposledy vyhrali Red Devils Premier League v ročníku 2012/13, čo bola posledná sezóna Alexa Fergusona vo funkcii manažéra. Nový spolumajiteľ zopakoval slávnu frázu ikonického trénera, keď povedal, že túži pokoriť rivalov z Manchestru City a Liverpoolu.

"Chcel by som ich všetkých zhodiť z bidla," povedal Ratcliffe. Ten Hag sa vyjadril, že Ratcliffove ambície  neznamenajú väčší tlak na neho alebo hráčov. "Je to normálny tlak, pretože máme rovnaké ciele," poznamenal.