Štvrtý hetrik v sezóne. Ronaldo opäť zažiaril a na dosah má ligový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtý hetrik v sezóne. Ronaldo opäť zažiaril a na dosah má ligový rekord

Ronaldo je stále pri chuti.
Ronaldo je stále pri chuti.Profimedia
Saudi Professional League videla ďalšie z výnimočných predstavení Cristiana Ronalda (39). Portugalský kanonier znovu dokázal, že tamojší futbal mu chutí. V zápase 30. kola sa zaskvel hetrikom, ktorý bol už jeho štvrtým v aktuálnom ročníku. Od streleckého rekordu ho delí už iba kúsok.

Al-Nassr - Al-Wehda 6:0

Al-Nassr privítal oponenta, ktorého v novembri zdolal 3:1, tentoraz mu však pripravil oveľa ťažšie chvíľky a potupil ho šiestimi zásahmi. O tri z nich sa postaral Ronaldo. Prvý k svojmu menu nasmeroval už v piatej minúte, keď využil zlú rozohrávku gólmana hostí, loptu si spracoval a aj napriek pošmyknutiu sa následne dokázal presadiť.

Ďalšiu trefu pridal v 12. minúte, využil center od Brozoviča a hlavou ideálne zakončil. Do polčasovej prestávky ho na listine strelcov doplnili aj Otávio a Mané. Trojgólové vystúpenie spečatil Portugalčan sedem minút po zmene strán. Ťažil z ideálneho vysunutia od Maného a ku zásahu pravačkou a hlavou pridal aj gólovú ranu ľavou nohou. Pred záverom dal výsledku konečnú podobu Al Fatil.

Pre Al-Nassr to po postupe do pohárového finále bolo siedme ligové víťazstvo v rade, ktorým vytvára tlak na lídra z Al-Hilalu. Ten však má deväťbodový náskok a zápas k dobru. Práve tieto dva celky sa stretnú aj v boji o King Cup.

Ronaldo nastrieľal v prebiehajúcej sezóne Saudi Pro League už 32 gólov. Od absolútneho rekordu v podaní Maročana Abderrazaka Hamdallaha spred piatich rokov ho delia už iba dva zásahy, na ktoré mu zostávajú ešte štyri duely.