Tottenham stále neprehral. Son sa blysol gólom i asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham stále neprehral. Son sa blysol gólom i asistenciou

Radosť hráčov Tottenhamu po góle Sona.
Radosť hráčov Tottenhamu po góle Sona.TASR
V dohrávke 9. kola privítali futbalisti Spurs na svojom štadióne Fulham. Slovenský reprezentačný brankár Marek Rodák (26) presedel stretnutie na lavičke. Sledoval z nej, ako jeho mužstvo nestačí na rozbehnutý Tottenham. Domova sa vracajú s prehrou 0:2.

Tottenham - Fulham 2:0

Son Heung-Min je späť. Svoju vynikajúcu formu z úvodu nového ročníka potvrdil aj v 9. kole. Najskôr v 36. minúte ťažil z lopty od Richarlisona. Z hranice šestnástky mieril nekompromisne presne do horného ľavého rohu. Následne po zmene strán v 54. minúte nezištne vysunul kolmicou Maddisona, ktorý zblízka uzavrel rezultát na 2:0. Zverenci trénera Postecogloua pokračujú v Premier League bez prehry. Darí sa im to ako jediným spolu s rivalom z Arsenalu. So siedmimi výhrami a dvomi remízami sa usadili na čele tabuľky. Majú dva body viac než City. "Chalupári" ťahali po štvrtý raz za kratší koniec. Aktuálne sú trinásti s jedenástimi bodmi.

Pre juhokórejskeho futbalistu to bol siedmy presný zásah v ročníku. Po ostatných šiestich súbojoch ich má na konte viac než v predchádzajúcich dvadsiatich troch (6). Zároveň sa proti Fulhamu presadil vôbec prvýkrát. Od apríla 2019, keď Tottenham krstil nový stánok, strelil Son na ňom, naprieč všetkými súťažami, už 50 gólov. V tých istých farbách si pripísal viac iba Harry Kane (62) a 65 má na Anfielde Mohamed Salah.