West Ham predstavil prvú letnú posilu. Z Ajaxu získal mexického obrancu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham predstavil prvú letnú posilu. Z Ajaxu získal mexického obrancu

West Ham posilní Edson Álvarez.
West Ham posilní Edson Álvarez.Profimedia
Edson Álvarez (25) prestúpil z Ajaxu Amsterdam do West Hamu. Kladivári zaňho zaplatia 41 miliónov eur vrátane bonusov. Defenzívny univerzál podpísal v Londýne zmluvu do roku 2028.

Ajax za dlhoročnú oporu dostane základnú prestupovú sumu 38 miliónov eur, zvyšok následne v bonusoch. Álvarez sa stal druhým najdrahším Mexičanom po Hirvingovi Lozanovi, ktorý pred štyrmi rokmi odišiel z PSV Eindhoven do Neapola za 45 miliónov eur.

"Je to veľmi emotívny moment v mojej kariére. Prestup do klubu ako West Ham je pre mňa a moju rodinu snom," povedal Álvarez počas oficiálnej prezentácie.

"Premier League je výnimočná súťaž, najlepšia liga na svete. Myslím si, že so svojím štýlom do nej zapadnem. Teraz mám zodpovednosť voči West Hamu a jeho rodine, urobím pre klub maximum," vyhlásil.

Álvarez počas štyroch rokov za Ajax absolvoval 147 súťažných vystúpení, v ktorých 13-krát skóroval a pridal šesť asistencií. Podieľal sa na zisku dvoch titulov a jedného domáceho pohára.

Mexický reprezentant mal pred rokom namierené do Premier League, ale Ajax odmietol ponuku Chelsea. Následne sa o neho uchádzala Borussia Dortmund, no k dohode nedošlo.