Žiaden odchod do Barcelony. Bernardo Silva zostáva verný City vďaka novej zmluve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiaden odchod do Barcelony. Bernardo Silva zostáva verný City vďaka novej zmluve

Bernardo Silva spojil svoju budúcnosť s Manchestrom City do roku 2026.
Bernardo Silva spojil svoju budúcnosť s Manchestrom City do roku 2026.Profimedia
Bernardo Silva (29) zostane v Manchestri City minimálne do roku 2026 po tom, čo portugalský stredopoliar podpísal s majstrom Premier League novú zmluvu.

Silva bol spájaný s prestupom z Etihad Stadium, pričom o kreatívneho hráča sa už dlhšie zaujímal španielsky gigant z Barcelony

Teraz však ukončil všetky pretrvávajúce špekulácie o svojej budúcnosti tým, že sa dohodol na novej zmluve s víťazmi treble z minulej sezóny po tom, čo jeho predchádzajúci kontrakt mal vypršať v roku 2025.

"V Manchestri City som prežil šesť neuveriteľných rokov a som rád, že som si tu predĺžil svoje pôsobenie," prezradil Silva pre klubovú webovú stránku.

"Nastupujem do svojej siedmej sezóny v City. Odkedy som prišiel, pamätám si len jednu sezónu, v ktorej sme neboli úspešní, takže byť tu doteraz znamenalo trofeje, veľa víťazstiev a ja rád vyhrávam. Je to veľmi dobrý pocit a chcel by som si ho udržať," doplnil.

Portugalčan prišiel do City v roku 2017 a v 308 stretnutia strelil 55 gólov, pričom za tím Pepa Guardiolu nazbieral impozantnú zbierku trofejí, ktorá zahŕňa päť titulov v Premier League, dva FA Cupy, štyri Ligové poháre a Ligu majstrov.

"Bernardo bol počas svojho pôsobenia na Etihad výnimočný, preto sme radi, že s klubom podpísal predĺženie zmluvy. Jeho kvalita a technické schopnosti sú fantastické. Popri tvrdej práci a profesionalizme sa stal jedným z najlepších hráčov na svete," povedal futbalový riaditeľ City Txiki Begiristain.

"Bernardo bol veľmi dôležitý v sezóne, v ktorej sme získali treble. Sme si istí, že v nasledujúcich rokoch pomôže získať ešte viac trofejí," dodal Begiristain.

Silva vynechal ostatné dva zápasy City s menším zranením, ale očakáva sa, že sa vráti na sobotňajší ligový duel vonku proti Sheffieldu United.