Zoznam hráčov s vážnym zranením je už poriadne dlhý, Arteta sa obul do nahusteného programu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zoznam hráčov s vážnym zranením je už poriadne dlhý, Arteta sa obul do nahusteného programu

Timber tak skoro na ihrisko nevybehne.
Timber tak skoro na ihrisko nevybehne.Profimedia
Tréner futbalistov Arsenalu Mikel Arteta (41) vyjadril obavy z prehusteného termínového kalendára. Reagoval tak na viacero prípadov zranenia kolena, ktoré postihli hráčov už na začiatku novej sezóny.

Úradujúcemu vicemajstrovi Anglicka sa už zranila letná posila do obrany, Jurrien Timber prišiel o väčšinu sezóny. Tvorca hry Aston Villy Emu Buendia bude mimo hry pravdepodobne celý ročník, rovnako jeho spoluhráč Tyrone Mings. Problémy s kolenom má aj Kevin De Bruyne z Manchestru City.

Realu Madrid sa v uplynulom týždni zranili brankár Thibaut Courtois, stopér Éder Militão a už skôr mladík Arda Güler. Zoznam pritom pokračuje. David Silva musel pre podobné zranenie ukončiť kariéru, Christopher Nkunku nezasiahne do hry v drese Chelsea takisto veľmi dlhý čas. V neposlednom rade vypadol Breel Embolo z Monaka.

"Treba myslieť na hráčov, ale ako to majú robiť kluby? Majú akceptovať, že prioritu dostanú iné súťaže? Musíme si naozaj sadnúť a začať diskutovať nad harmonogramom. Pre najbližších 36 mesiacov je však už neskoro. Mám veľké obavy," pripomenul Arteta.

Novú posilu Arsenalu čaká operácia

Kouč Arsenalu zdôraznil, že futbalistov najbližšie tri roky čakajú majstrovstvá Európy, MS klubov premiérovo s 32 tímami i majstrovstvá sveta, ktoré po rozšírení na 40 účastníkov potrvajú o týždeň dlhšie.

Španielsky kormidelník pripustil, že zranenie Timbera je pre neho veľkým škrtom cez rozpočet. "Angažovali sme ho s jasnými zámermi. Je evidentné, že ich v tejto sezóne nedokáže naplniť. Musíme sa prispôsobiť. Takéto veci sa nanešťastie stávajú," povzdychol si Arteta.

Timber, ktorý len nedávno prišiel do Londýna z holandského Ajaxu za 40 miliónov eur, sa zranil v prvom polčase svojej ligovej premiéry v novom drese. Počas sobotňajšieho úvodného zápasu sezóny Premier League proti Nottinghamu Forest odkríval z ihriska a držal sa za zadnú časť kolena.

"Podpora a odborné znalosti nášho lekárskeho tímu a všetkých v klube sa teraz sústredia na Jurrienov rehabilitačný program, aby sme zabezpečili, že sa dobre zotaví a čo najskôr sa vráti," uviedol druhý klub minulej sezóny.

Veľké problémy v Reale Madrid

Vyšetrenia preukázali vážne pretrhnutie predného skríženého väzu (ACL) u obrancu Édera Militãa, nutná bude aj operácia. Rovnaké zranenie pritom len minulý štvrtok utrpel Thibaut Courtois, pri ktorom sa očakáva podobne dlhá absencia.

"Los Blancos" tak v rozmedzí troch dní prišli pre rovnaký zdravotný problém o dvoch kľúčových hráčov. Militão nastúpil proti Bilbau v základnej zostave a z ihriska musel odísť na začiatku druhého dejstva po tom, ako sa snažil získať loptu od Sanceta, ale nezavinene sa pošmykol.

Na niekoľko týždňov vypadol takisto mladík Arda Güler. "Podrobil sa artroskopickej operácii pravého kolena, ktorú vykonal pod dohľadom lekárskej služby Realu Madrid," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení. "Güler začne s rekonvalescenčným programom v najbližších dňoch," doplnil.

Dve straty aj pre Aston Villu

Tréner Unai Emery bol sklamaný z kapitulácie svojho tímu na pôde Newcastlu United, ale ešte horšia bola strata kľúčového obrancu Tyrona Mingsa, ktorý sa zranil v prvom polčase.

Mings sa po zdanlivo nevinnom súboji s útočníkom Isakom porúčal na zem a po dlhšej prestávke na ošetrenie ho v 31. minúte duelu odviezli z ihriska na nosidlách do miestnej nemocnice. Zranenie Angličana prišlo niekoľko dní po tom, čo birminghamský tím prišiel o Emiliana Buendíu, ktorý si vážne zranil koleno a údajne bude mimo hry až osem mesiacov.

"Nevyzerá to dobre, je zranený. Tento týždeň bol veľmi náročný. Prišli sme o Emiliana a dnes aj o Tyrona, dvoch dôležitých hráčov tímu. Zranenie Mingsa je horšie ako debakel od Newcastlu," povedal Emery.