Úspešná sobota nikéligistov v príprave. Ani jeden z ôsmich tímov neprehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešná sobota nikéligistov v príprave. Ani jeden z ôsmich tímov neprehral

S Košicami sa pripravuje už aj uzdravený stopér Dominik Kružliak.
S Košicami sa pripravuje už aj uzdravený stopér Dominik Kružliak.fckosice.sk
Nikéligisti pokračujú v zimnom drile. V sobotu bolo v akcii až osem účastníkov najvyššej slovenskej súťaže. Zlatomoraveckí futbalisti chytili druhý dych a v príprave stále neprehrali. Pozitívne obišli Michalovce, Košice, Žilina či Dunajská Streda s Ružomberkom. Zmierlivo sa rozišli hráči Banskej Bystrice.

Skalica - Zlaté Moravce 1:1

V rámci českej Tipsport ligy na seba narazili dvaja nikéligisti. Prakticky pravidelní súperi v prípravnom období si tentoraz sily zmerali v Skalici. Zverenci Michala Hippa vyhrávali ešte v prvom dejstve po zásahu Mareka Šveca, ktorý sa k Žitave vracia po hosťovaní na Myjave.

Keď už sa zdalo, že ViOn si udrží aj tretie víťazstvo v rade, tesne pred koncom vyrovnal z bieleho bodu Baumgartner. Skúsený futbalista sa do akcie vracia po zlomenine kľúčnej kosti. Postaral sa o vôbec prvý inkasovaný gól Zlatých Moraviec v zimnej príprave. Zlatomoravčania so siedmimi bodmi vyhrali skupinu a pred sebou majú turecké sústredenie.

Michalovce - Humenné 4:0

V druhom dueli v príprave sa premiérového víťazstva dočkali Zemplínčania. Hladko si na svojej pôde poradili s neďalekým Humenným, ktorému nastrieľali štyri zásahy. O víťazný sa zapríčinil už v 11. minúte z penalty útočník Niarchos, ktorý bude v jarnej časti Niké ligy v drese Michaloviec hosťovať z Dunajskej Stredy. Domáci nastúpili v zostave už aj s novým stopérom - Gruzíncom Tornikem Dzotsenidzem. Aj Michalovce cestujú na sústredenie do Turecka. 

Mezőkövesd Zsóry - Košice 1:2

Sebavedomie po nie príliš vydarenej jeseni musí naháňať aj ďalší celok z východu - Košice. V sobotu narazil na maďarského protivníka. Desiaty celok tamojšej najvyššej súťaže inkasoval v polovici prvého dejstva, keď sa strelecky ozval Medved, lenže o dve minúty vyrovnal domáci Molnár.

Šéf košickej lavičky dal po príchode zo sústredenia vo Vysokých Tatrách príležitosť novicovi medzi tromi žrďami Figueiredovi. V úvodných minútach čelil pokutovému kopu, exekútor Dražič však bránu prekopol. 

Skóre otváral zakončovateľ Medved.
Skóre otváral zakončovateľ Medved.fckosice.sk

Priestor dostal skúšajúci útočník Samson. Po hodine hry sa na trávniku objavil i Jeremy z Gabonu. Pokutový kop krátko po zmene strán zahrávali aj Košičania. Z bieleho bodu sa nemýlil Faško a zariadil prvé víťazstvo svojho tímu.

Banská Bystrica - Győr 1:1

V Dunajskej Strede hostili Banskobystričania maďarského protivníka. V 65. minúte sa z penalty nemýlil skúsený stopér Boris Godál, ale o päť minút neskôr vyrovnal Hamed. V zostave nechýbal kapitán Róbert Polievka

Dunajská Streda - Hartberg 1:0

Vo svojej akadémii Dunajskostredčania privítali zaujímavého súpera z Rakúska. Na Žitný ostrov pricestoval Hartberg, ktorý v tamojšej Bundeslige figuruje na štvrtej priečke. Vôbec prvým strelcom žlto-modrých v roku 2024 sa stal Oliver Jürgens. Zariadil tak úvodný triumf v príprave pre DAC. Nikéligistu čakajú ešte tri zápolenia.

Ružomberok - Zaglebie Sosnowiec 2:1

Na svojom umelom trávniku si Ružomberok meral sily s poľským Sosnowcom. V drese súpera nastúpil slovenský útočník Marek Fábry a práve on v tretej minúte otváral skóre. Ešte do prestávky stihol vyrovnať Lavrinčík a krátko po zmene strán naklonil misky váh na ružomberskú stranu Maslo.

Žilina - Karviná 7:4

Gólovo bohatú sobotu má za sebou Žilina. Jedenásťgólový súboj začali lepšie hráči slovenského trénera Juraja Jarábka, ktorí po polhodine hry vyhrávali o dva góly. V priebehu troch minút stihol do prestávky domáci tím vyrovnať, aby sa po zmene strán poriadne rozstrieľal. Pri siedmich góloch bolo sedem rôznych strelcov. Medzi nimi aj novic v kádri Samuel Ďatko. Na opačnej strane sa blysol hetrikom Akinyemi.