Ako sa zbaviť Pogbu? Juventus skúma právne možnosti ukončenia zmluvy s problémovým mužom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako sa zbaviť Pogbu? Juventus skúma právne možnosti ukončenia zmluvy s problémovým mužom

Budúcnosť Paula Pogbu v Juventuse je neistá.
Budúcnosť Paula Pogbu v Juventuse je neistá.Profimedia
Juventus Turín podľa talianskych médií skúma právne možnosti, ako sa zbaviť francúzskeho futbalistu Paula Pogbu. Jeho pozitívny dopingový test na testosterón potvrdila analýza vzorky B a 30-ročnému stredopoliarovi hrozí až štvorročný dištanc.

Pogba je suspendovaný od 11. septembra po analýze vzorky A. Dovtedy bol majster sveta z roku 2018 najlepšie plateným hráčom Juventusu s ôsmimi miliónmi eur ročne, ale po suspendácii sa jeho plat podľa pravidiel znížil na minimálnu mzdu 42 477 eur ročne.

Ak Pogba dostane dištanc na viac ako šesť mesiacov, "stará dáma" s ním môže podľa Gazzetta dello Sport rozviazať zmluvu. V prípade viac ako ročného dištancu by navyše turínsky veľkoklub mohol od francúzskej hviezdy požadovať vysokú finančnú kompenzáciu.

Pogba bol pozitívne testovaný pri náhodnej dopingovej kontrole 20. augusta po ligovom zápase proti Udine, do ktorého nezasiahol. Za Juventus potom nastúpil na ďalšie dve stretnutia. Podľa septembrovej správy denníka Gazzetta pozitívny výsledok spôsobil výživový doplnok, ktorý hráčovi predpísal lekár z Miami. Ak futbalista dokáže, že látku užil neúmyselne, môže dostať dvojročný trest.