Cagliari s Obertom má záchranu istú, Sassuolo po 11 rokoch zostupuje zo Serie A

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cagliari s Obertom má záchranu istú, Sassuolo po 11 rokoch zostupuje zo Serie A

Aktualizované
Obert má dôvod na radosť.
Obert má dôvod na radosť.Profimedia
Koniec sezóny klope na dvere aj v najvyššej talianskej súťaži, kde ostáva odohrať posledné dva kolá. V 37. si účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov zabezpečila Atalanta Bergamo, zatiaľ čo nedeľa priniesla záchranu Cagliari. Smútok zavládol v tíme Sassuola, s najvyššou súťažou sa rozlúči po 11 rokoch po tom, čo bodovali Empoli a Frosinone.

Lecce - Atalanta 0:2

Hostia po prehre vo finále Coppa Italia zabrali a triumfom nad Lecce si zaistili účasť medzi európskou futbalovou elitou. K piatej ligovej výhre v rade nasmeroval klub z Bergama po zmene strán striedajúci Charles De Ketelaere. Perfektnú formu potvrdil Gianluca Scamacca, ktorý má v lige na konte 11 gólov a 6 asistencií.

Atalanta po sezónach 2016/17 (72), 2018/19 (69), 2019/20 (78) a 2020/21 (78) získala piatykrát v histórii Serie A viac ako 65 bodov (v tejto sezóne zatiaľ 66). Môže sa tak pripravovať na finále Európskej ligy, ktoré je na programe v stredu 22. mája.

Sassuolo - Cagliari 0:2

Sassuolo pred vlastnými fanúšikmi nenadviazalo na skalp Interu Miláno, hoci ho k tomu mohol nasmerovať Andrea Pinamonti, ktorý však v deň svojich 25. narodenín netrafil hlavou bránu. Rossoblu boli presnejší, pričom rozhodnutie mal na svedomí v druhom dejstve len 20-ročný Matteo Prati krátko na to, čo ho na ihrisko poslal tréner Claudio Ranieri.

Frustrovaní domáci sa s prehrou vyrovnávali ťažko, so súťažou sa lúčia po 11 rokoch. Adam Obert nastúpil v drese Cagliari v 86. minúte.

Inter - Lazio 1:1

Lazio si na poistku účasti do Európskej ligy bude musieť počkať, keďže neudržalo vedenie nad majstrovským Interom po góle Daičiho Kamadu. Nerrazzuri však druhú prehru pred domácim publikom v sezóne nedopustili, pretože chvíľu pred koncom vyrovnal striedajúci Dumfries. Následne si Milánčania prebrali jubilejnú 20. trofej pre víťaza Serie A.

Ďalšie výsledky a program:

Turín - AC Miláno 3:1

Monza - Frosinone 0:1

Udinese - Empoli 1:1

AS Rím - Janov 1:0