Gyömbér so štvrtým trénerom v sezóne. Salernitanu prevezme Colantuono, pomôže mu Ribéry?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gyömbér so štvrtým trénerom v sezóne. Salernitanu prevezme Colantuono, pomôže mu Ribéry?

Franck Ribéry strávil záver svojej kariéry v Salernitane.
Franck Ribéry strávil záver svojej kariéry v Salernitane.Profimedia
Salernitana má už štvrtého trénera v aktuálnej sezóne, v ktorej je beznádejne posledná v tabuľke Serie A. Vedenie v utorok oznámilo, že mužstvo po tretí raz prevezme Stefano Colantuono (61), ktorý v súčasnosti v klube vedie mládež. Podľa talianskych médií bude jeho asistentom známy Francúz Franck Ribéry (40).

Tím zo Salerna začal sezónu pod vedením Portugalčana Paula Sousu, ktorého v októbri po ôsmich kolách nahradil bývalý útočník a majster sveta z roku 2006 Filippo Inzaghi. Ten však s tímom nedosiahol lepšie výsledky a vo februári skončil. Inzaghiho nástupca Fabio Liverani skončil v pondelok.

Salernitana uzatvára ligovú tabuľku s iba 14 bodmi z 29 kôl, vyhrala len dvakrát. Colantuono už viedol tím ako hlavný tréner v období 2017/18 a 2021/22. Ribéry strávil v Salernitane koniec bohatej kariéry.

Vicemajster sveta z roku 2006 a bývalý hráč Bayernu prišiel do Salerna v septembri 2021 po skončení angažmánu vo Fiorentine. Pred rokom a pol odohral v drese Salernitany posledný zápas svojej hráčskej kariéry. V súčasnosti pôsobí v klube ako technický poradca. V mužstve pôsobí aj slovenský obranca Norbert Gyömbér