Juventus zdolal neobľúbeného súpera, na čelo tabuľky ho vystrelil Gatti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus zdolal neobľúbeného súpera, na čelo tabuľky ho vystrelil Gatti

Turínčania rozhodli o troch bodoch až v úplnom závere.
Turínčania rozhodli o troch bodoch až v úplnom závere.Profimedia
Futbalisti Juventusu porazili v piatkovom stretnutí 14. kola talianskej Serie A Monzu a posunuli sa na prvé miesto neúplnej tabuľky o bod pred milánsky Inter, ktorý má zápas k dobru. O triumfe hostí rozhodol v nadstavenom čase Federico Gatti (25).

Monza - Juventus 1:2

Turínsky gigant pricestoval na pôdu tímu, ktorý ho minulý rok v lige dvakrát zdolal. "Stará dáma" zaznamenala jediné víťazstvo v osemfinále minulosezónnej edície Talianskeho pohára. Monza sa tak stala iba druhým celkom, ktorý vo svojich prvých dvoch ligových súbojoch dokázal pokoriť Juventus. V aktuálnom ročníku sa však "Juve" môže pochváliť výbornou formou, v tabuľke naháňa rivala z Interu a mužstvo ťahalo sériu ôsmich duelov bez prehry.

Hostia mohli ísť do vedenia v 9. minúte, penaltu po zákroku na Andreu Cambiasa nepremenil Dušan Vlahovič. O pár sekúnd neskôr sa nemýlil Adrien Rabiot, ktorý otvoril skóre po rohovom kope hlavou.  Francúz sa pridal do exkluzívneho klubu. V posledných dvoch sezónach totiž strelil najviac gólov spomedzi stredopoliarov Serie A vo všetkých súťažiach - 13. Rovnaký počet má na konte len dvojica Felipe Anderson a Teun Koopmeiners.

"Bianconeri" držali tesný náskok až do nadstaveného času, keď vyrovnal kmeňový hráč Interu Valentin Carboni. Remíza však pre Juventus neprichádzala do úvahy a na gól domácich zareagoval Federico Gatti. Hostia sa tak stali prvým tímom, ktorý v tejto sezóne dokázal získať na štadióne Brianteo všetky body.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore