Lautaro sa vyrovnal legendám. Vylúčenie Dudu a asistencia Suslova s Laziom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lautaro sa vyrovnal legendám. Vylúčenie Dudu a asistencia Suslova s Laziom

Aktualizované
Suslov v súboji s Luisom Albertom.
Suslov v súboji s Luisom Albertom.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona v zostave so slovenskými reprezentantmi Ondrejom Dudom (29) a Tomášom Suslovom (21) remizovali v 15. kole talianskej Serie A s Laziom Rím 1:1. V druhom sobotnom dueli nezvládlo bodovať AC Miláno na pôde Atalanty 2:3. Program uzavrelo vysoké štvorgólové víťazstvo Interu s Udinese.

Hellas Verona - Lazio Rím 1:1

Bod pre domácich zariadil po prihrávke Suslova v 70. minúte Thomas Henry. Duda dostal v 77. minúte druhú žltú kartu a musel ísť predčasne do kabín. Hellas je v tabuľke na 18. mieste o skóre za Empoli, ktoré má zápas k dobru. Lazio má po pätnástich kolách na konte "iba" 21 bodov. Horšie si v tejto fáze počínalo len v sezóne 15/16 (19 bodov, ôsma priečka) v rámci ostatných desiatich ročníkov.

V posledných troch kolách Tomáš Suslov nechýbal v základnej zostave Hellasu. Bodoval druhýkrát po sebe. V predchádzajúcom vystúpení nabíjal Ngongemu. So spoluhráčmi ale čaká na výhru 14 zápasov.

Atalanta - AC Miláno 3:2

Futbalisti AC Miláno prehrali po trojzápasovej sérii bez prehry. Bola to ich štvrtá porážka v sezóne. Postaral sa o ňu v nadstavenom čase Muriel. Tesne predtým videl červenú kartu hosťujúci Calabria. Atalanta zabrala naplno po štyroch kolách. "Rossoneri" nepomohol k bodom ani zásah Oliviera Girouda. Francúz sa od začiatku sezóny 2023 presadil ôsmykrát hlavou v Serii A. Z ostatných TOP 5 najlepších líg je na tom rovnako iba Harry Kane.

Inter - Udinese 4:0

Zverenci Simoneho Inzaghiho rozhodli o troch bodoch v rozpätí od 37. do 44. minúty tromi zásahmi. Skóre otvoril z penalty Calhanoglu. Od svojho debutu za Inter (2021/22) premenil všetký svoje pokusy z bieleho bodu. Kopal ich desať. Pozornosť pútal najmä Lautaro Martínez. Šesť minút pred koncom spečatil rezultát. V kalendárnom roku sa radoval z 28 gólu. Od roku 2000 nestrelil žiadny hráč "Nerazzurri" viac. Argentínčan je na čele s Vierim (2001) a Militom (2012). Inter sa vrátil na čelo tabuľky o dva body pred Juventus.