Loptu som si nezobral už dlho, tešil sa Dybala po prvom hetriku za AS Rím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Loptu som si nezobral už dlho, tešil sa Dybala po prvom hetriku za AS Rím

Dybala strelil prvý hetrik po viac ako piatich rokoch a rozhodol o víťazstve 3:2.
Dybala strelil prvý hetrik po viac ako piatich rokoch a rozhodol o víťazstve 3:2.Profimedia
Taliansku ligu čaká dramatický boj o pozície zaručujúce Ligu majstrov a svoje slovo v ňom bude mať aj AS Rím. Giallorossi v pondelok hostili v 26. kole Turín a zvíťazili 3:2, pričom prvý hetrik v ich drese zaznamenal Argentínčan Paulo Dybala (30). Ten sa tešil, že si odniesol loptu domov, ale prezradil, že ju bude musieť poslať svojej matke.

AS Rím - Turín 3:2

Bývalý útočník Juventusu otvoril skóre v 42. minúte, no býci dokázali bleskovo zareagovať. Po zmene strán Dybala skóroval ešte dvakrát a na víťazstve AS už nič nezmenila ani záverečná korekcia z 89. minúty.

"Dlho som si po zápase nebral loptu domov a veľmi som po tom túžil. Proti Cagliari som bol blízko, ale tréner ma napokon vystriedal. Za hetrikom som sa nenaháňal, ale som zaň rád," povedal rímsky hrdina po záverečnom hvizde.

Kde sa pohyboval rímsky hrdina proti Turínu?
Kde sa pohyboval rímsky hrdina proti Turínu?Opta by Stats Perform

Dybala skóroval z troch rôznych situácií. Najprv premenil pokutový kop, potom v 58. minúte napriahol milimetrovo presne z diaľky k pravej žrdi a o 11 minút neskôr zužitkoval spoluprácu s Lukakuom, v tomto prípade z uhla prestrelil brankára Milinkoviča-Saviča.

"Druhý gól prišiel v dôležitom momente, Turín hral dobre a mali sme s nimi problémy. Museli sme zmeniť taktiku, súper rýchlo vyrovnal. Zápas mohol nabrať akýkoľvek smer. Dostal som priestor na strelu a našťastie si našla cestu do siete. Rozbehol som sa k lavičke a prvý človek, ktorý mi stál v ceste, bol tréner," prezradil argentínsky reprezentant.

"Pri treťom zásahu som bol blízko fanúšikov, takže som pri oslave pokračoval smerom k ním. Chcem sa im poďakovať, aj v pondelok večer zaplnili štadión a stáli za nami. Loptu dostane moja mama. Bola by nahnevaná, keby som jej ju neposlal," pokračoval s úsmevom na tvári.

Dybala a jeho zápasové čísla.
Dybala a jeho zápasové čísla.Opta by Stats Perform

AS Rím v prebiehu sezóny vymenil trénera, keď pred niekoľkými týždňami odvolal Josého Mourinha a jeho povinnosti prevzal Daniele De Rossi. Na lavičke sa mu zatiaľ darí, klub z hlavného mesta vyradil v Európskej lige Feyenoord a v osemfinále ho čaká Brighton, pričom v Serii A je šiesty so štvorbodovou stratou na štvrtú Bolognu.

"Vždy chcem vyhrávať trofeje, ale do konca sezóny je ešte ďaleko a čaká nás veľa ťažkých zápasov. Vieme, aké sú naše ciele. Každý deň pracujeme na ich dosiahnutí," ubezpečil Dybala.

Ofenzívne eso Rimanov v minulosti strieľalo góly za Palermo i Juventus, odkiaľ sa pred minulým ročníkom presunul na súčasné pôsobisko. V najbližších mesiacoch sa môže "tešiť" najmä na otázky o budúcnosti, keďže jeho zmluva platí len do júna 2025.

"Už keď som prvýkrát prišiel do Ríma, mal som pocit, že tu začínam úplne iný život. Neviem, čo sa stane v budúcnosti. Viem len to, že si užívam každý moment s fanúšikmi a spoluhráčmi," uzavrel Paulo Dybala. Mimochodom, hetrik strelil prvýkrát od októbra 2018.