Nástupca prepusteného Allegriho? Juventus rokuje s trénerom Bologne Mottom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nástupca prepusteného Allegriho? Juventus rokuje s trénerom Bologne Mottom

Motta je údajne blízko k dohode s Bianconeri.
Motta je údajne blízko k dohode s Bianconeri.Profimedia
Novým trénerom Juventusu by sa mal stať Thiago Motta (41). Súčasný kouč Bologne údajne od budúcej sezóny nahradí na lavičke Massimiliana Allegriho (56), ktorého vedenie starej dámy minulý týždeň s okamžitou platnosťou prepustilo za nevhodné správanie.

Juventus podľa talianskych médií rokoval s Mottom. Brazílskemu rodákovi sa po tejto sezóne končí zmluva a turínsky klub mu ponúkol dvojročný kontrakt s ročným platom 3,5 milióna eur. Bývalý stredopoliar doviedol Bolognu v tejto sezóne k postupu do Ligy majstrov, pričom pred posledným kolom sa mužstvo držalo na treťom mieste tabuľky.

Motta v minulosti hrával okrem iného za Barcelonu, Inter a PSG. Po dvoch štartoch v seniorskej reprezentácii Brazílie neskôr reprezentoval Taliansko, v ktorého drese odohral 30 zápasov a na ME 2012 slávil striebro. V Bologni pôsobí ako tréner od roku 2022, predtým získaval skúsenosti v Spezii, Janove a mládežníckom tíme PSG.

Juventus odvolal Allegriho minulý týždeň v piatok, dva dni po víťazstve v Talianskom pohári a dve kolá pred koncom Serie A. Taliansky tréner sa na konci finálového zápasu s Atalantou pohádal s rozhodcami a po zápase slovne napadol novinárov.

Jeho odvolanie však môže mať ešte právne dôsledky. Podľa denníka Gazzetta dello Sport je v hre sedem miliónov eur (173 miliónov korún), ktoré mal tréner podľa zmluvy dostať v budúcej sezóne.