Neapol zvládol povinnosť v Salerne, Lobotka s víťaznou asistenciou. Ďalšia prehra AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol zvládol povinnosť v Salerne, Lobotka s víťaznou asistenciou. Ďalšia prehra AC Miláno

Aktualizované
Lobotka prihrával na víťazný gól svojho tímu.
Lobotka prihrával na víťazný gól svojho tímu.Profimedia
Taliansky majster SSC Neapol úspešne zvládol sobotný duel 11. kola Serie A na pôde Salernitany. O sebe dal vedieť aj slovenský futbalista Stanislav Lobotka (28). Milánsky Inter si poradil s Atalantou, zatiaľ čo jeho mestský rival doma zlyhal proti Udinese.

Salernitana - Neapol 0:2

Prihrávkou na víťazný gól Giacoma Raspadoriho v 13. minúte sa prezentoval slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý odohral celé stretnutie. Neapol sa vďaka triumfu posunul na štvrté miesto.

Raspadori sa môže pochváliť dobrou formou, navyše si vylepšil osobné štatistiky - vôbec po prvýkrát od svojho debutu v Serii A (máj 2019) dokázal skórovať v troch po sebe idúcich dueloch. Dvadsaťtriročný Talian rozvlnil sieť AC Miláno, v Lige majstrov rozhodol jediným gólom o výhre nad Unionom Berlín a teraz sa presadil proti tímu zo Salerna.

Na súpiske Salernitany, ktorá nezaznamenala prvé víťazstvo v sezóne a neodlepila sa z dna tabuľky, chýbal pre kartový dištanc stopér Norbert Gyömbér.

Atalanta - Inter 1:2

V hustom daždi sa ako prvý presadil Hakan Çalhanoglu, ktorý je penaltovým špecialistom. Od sezóny 2017/18, keď debutoval v Serii A, sa nepomýlil ani v jednom z desiatich pokusov. Lepšiu bilanciu má len Romelu Lukaku (14-14). Ďalším presným zásahom sa navyše dotiahol na experta na góly priamo od rohovej zástavky Şükrüho Gülesina, s 36 "zárezmi" doteraz najlepšieho tureckého strelca v talianskej lige.

Autorom víťazného gól bol Lautaro Martínez. Atalanta totiž po zmene strán taktiež skórovala a vedúci celok tabuľky pripravila o piate čisté konto vonku za sebou. Argentínčan je s dvanástimi gólmi najlepším strelcom súťaže.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

AC Miláno - Udinese 0:1

Sobotnú porciu zápasov v Taliansku uzavrel prekvapivý výsledok. Hostia získali tri body vďaka úspešne premenenému pokutovému kopu Roberta Pereyru a zaznamenali premiérový triumf v sezóne. AC naopak bojuje s krízou a hapruje mu ofenzíva, išlo už o štvrtý z posledných šiestich duelov, v ktorom sa "Rossoneri" strelecky nepresadili. Miláno navyše prehralo dva domáce duely v rade bez streleného gólu po prvýkrát od roku 2012, keď mužstvo viedol Massimiliano Allegri.