Už bez Škriniara či Onanu. Lukaku bude Interu chýbať, je to sklamanie, vraví Inzaghi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už bez Škriniara či Onanu. Lukaku bude Interu chýbať, je to sklamanie, vraví Inzaghi

Simone Inzaghi má pred sebou náročnú sezónu po tom, čo prišiel o opory v podaní Onanu, Brozoviča, Škriniara či Lukakua.
Simone Inzaghi má pred sebou náročnú sezónu po tom, čo prišiel o opory v podaní Onanu, Brozoviča, Škriniara či Lukakua.Reuters
Inter Miláno je ako klub sklamaný, že útočník Romelu Lukaku (30) nebude súčasťou jeho kádra, povedal v predvečer štartu novej sezóny Serie A manažér Simone Inzaghi (47).

Chcel som ho tu

Belgičan bol podľa miestnych médií blízko k trvalému prestupu z Chelsea po minulosezónnom hosťovaní v Interi. Rokovania však boli zastavené, keďže útočník údajne rokoval s Juventusom.

"Ďakujem Lukakuovi za to, čo nám dal v minulej sezóne. Chcel som ho tu a bol by som rád, keby to pokračovalo, ale on sa rozhodol inak. Je sklamanie, ako to skončilo, pretože rodina Interu ho srdečne privítala," uviedol Inzaghi novinárom.

Lukaku sa rozhodol nezostať v Interi túto sezónu
Lukaku sa rozhodol nezostať v Interi túto sezónuReuters

Už bez slovenského zástupcu

Ďalej poznamenal, že napriek odchodu viacerých kľúčových hráčov je s novými akvizíciami klubu väčšinou spokojný, ale stále pociťuje absenciu stredného obrancu. Klub po minulej sezóne opustili André Onana, Marcelo Brozovič, Samir Handanovič, Slovák Milan Škriniar a práve Lukaku.

"Prestupové okno je komplikované takmer pre každého. Prišli sme o jedných z najlepších hráčov, ktorí pôsobili v Taliansku, ale priviedli sme perspektívnych, ktorí nám môžu pomôcť."

Inter podpísal obrancu Yanna Bissecka a stredopoliara Davideho Frattesiho spolu s francúzskym útočníkom Marcusom Thuramom

Pomerne pokojný štart

Inzaghi však odmietol názor, že Inter je v tejto sezóne favoritom na zisk Scudetta. "Nerád hovorím o favoritoch. Chcel by som vyhrať, fanúšikovia si to zaslúžia a naším cieľom je získavať trofeje."

Nadchádzajúce zápasy Interu v lige.
Nadchádzajúce zápasy Interu v lige.Flashscore

Inter má relatívne pokojný štart do sezóny. Prvé zápasy odohrá najmä proti tímom, ktoré v minulom ročníku skončili v dolnej polovici tabuľky, a stretne sa aj s postupujúcim Cagliari.

"Ani zoznam duelov vám veľa nepovie. V minulej sezóne, keď všetci hovorili, že máme ťažkú sériu zápasov, sme sa v skutočnosti vyšplhali v tabuľke s ôsmimi výhrami a remízou v 10 kolách," uzavrel Inzaghi.

Inter - Monza, sobota 20:45