V Interi končí životnú etapu. Po jedenástich rokoch sa lúči Samir Handanovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Interi končí životnú etapu. Po jedenástich rokoch sa lúči Samir Handanovič

Handanovič sa po 11 rokoch rozlúčil s Interom Miláno.
Handanovič sa po 11 rokoch rozlúčil s Interom Miláno.Reuters
Slovinský brankár Samir Handanovič (38) opustil Inter Miláno po 11 sezónach v klube. Informáciu priniesol v stredu samotný klub Serie A.

Handanovič, ktorý bol v roku 2019 vymenovaný za kapitána Interu, je teraz k dispozícii ako voľný hráč po tom, čo mu na konci júna vypršala zmluva. Slovinec, ktorý si v januári privodil svalové zranenie, nastúpil v predchádzajúcom ročníku Serie A na 14 zápasov, ale nefiguroval v žiadnom z duelov Ligy majstrov, kde bol André Onana prvou voľbou trénera Simoneho Inzaghiho.

"Referenčný bod, líder v šatni, odvážny kapitán. Tým všetkým bol Samir Handanovič počas jedenástich sezón, ktoré kryl bránu Nerazzurri," napísal Inter vo vyhlásení.

Do Interu prišiel v júli 2012 a pomohol mu k titulu v Serii A v sezóne 2020/21, ako aj k dvom talianskym pohárom či dvom Superpohárom. Počas jeho pôsobenia vo funkcii kapitána klubu skončili "Nerazzurri" ako finalisti v Lige majstrov 2022/23 a Európskej lige 2019/2020.

Handanovič nazbieral v rokoch 2004-2015 viac ako 80 zápasov so Slovinskom. Trikrát sa stal slovinským Futbalistom roka. Je tiež držiteľom rekordu v počte vychytaných pokutových kopov v talianskej najvyššej súťaži s 32 zákrokmi.

Po Handanovičovom odchode a v súvislosti s fámami o možnom Onanovom prestupe do Manchestru United pracuje Inter podľa talianskych médií na príchode brankára Anatolija Trubina zo Šachtaru Doneck.