Víkendové tipy: Tenisti v Grécku, Slovan na Žitnom ostrove a Košice štartujú obhajobu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víkendové tipy: Tenisti v Grécku, Slovan na Žitnom ostrove a Košice štartujú obhajobu

Aj tretí víkend v mesiaci prinesie viacero zaujímavých športových udalostí.
Aj tretí víkend v mesiaci prinesie viacero zaujímavých športových udalostí.TASR
Reprezentačná prestávka sa skončila. Do akcie sa vracajú ligové súťaže. Z množstva športových podujatí už tradične Flashscore Správy vyberajú tie "naj", ktoré by si fanúšik nemal nechať ujsť. Spoločne sa pozrieme do Grécka, na Žitný ostrov či Košíc i Milána.

Košice - HC 19 Humenné (piatok, 17:30)

Extraliga je späť, najkvalitnejší slovenský hokej v piatok otvára sezónu 2023/24. Veľmi zaujímavé zápasy sú na programe hneď v prvom kole. Slovan Bratislava ako večný favorit hostí Michalovce, ktoré sa veľmi kvalitne posilnili vďaka práci športového manažéra Júliusa Kovala. Ten postavil tri majstrovské tímy Banskej Bystrice, teraz prilákal na Zemplín ďalšie zaujímavé mená. Pozornosť však upriamujeme najmä do Košíc, kam pricestuje nováčik z Humenného.

"Oceliari" sú už rozohratí z Ligy majstrov, navyše majú papierovo ešte lepší káder ako naposledy. Zostala väčšina opôr, pribudli Zigo, Lunter či Krivošík. Favorit je jasný a na hosťoch bude, ako sa popasujú s úrovňou súťaže. Aj keď je však klub nový, prilákal viacero skúsených a Extraligou ostrieľaných hokejistov. Hneď na úvod nás teda čaká skvelý hokej.

Davis Cup: Grécko - Slovensko (od soboty, 10:00)

Alex Molčan, Lukáš Klein, Norbert Gombos, Igor Zelenay a Lukáš Pokorný majú pred sebou výzvu v podobe nielen svetovej päťky Stefanosa Tsitsipasa, ale tiež celého gréckeho výberu. Víťaz zápasu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024.

Slovákov nečaká nič jednoduché. Na ich strane nie je ani športová forma. Molčan sa boril v ostatných týždňoch so zraneniami, Gombos bol chorý a v rebríčku klesol. Domáce prostredie - antická aréna, v ktorej sa svojho času konali olympijské hry, je vypredaná.

Súboj otvorí grécka tenisová dvojka Alexandros Skorilas a slovenská jednotka Alex Molčan v sobotu o 10:00. V druhom singli si na harde v Aténach zmerajú sily Stefanos Tsitsipas a Lukáš Klein. Nedelňajší program na Panathénskom štadióne odštartuje o 10:00 štvorhra, v ktorej by sa mali stretnúť Petros Tsitsipas a Michail Pervolarakis s párom Klein, Igor Zelenay. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Stefanosa Tsitsipasa s Molčanom a záverečná dvojhra medzi Skorinasom a Kleinom. 

Inter - AC Miláno (sobota, 18:00)

Vo víkendovej ponuke nechýba ani futbal. Jeden z dvoch vybraných duelov sa hrá v Miláne a to hneď "Derby della Madonnina". Prvýkrát od ročníka 1971/72 prežívajú obaja vydarený štart, keď v úvodných troch kolách zakaždým vyhrali. Inter vedie tabuľku Serie A vďaka lepšiemu skóre, keď ani raz neinkasoval.

Proti mestskému rivalovi sa mu navyše v poslednom období darí. Zverenci Simoneho Inzaghiho v ostatných štyroch zápoleniach neprehrali. Ba čo viac, neinkasovali. Naposledy zvládli semifinále Ligy majstrov rozdielom triedy (3:0).

Stefano Pioli má pred sebou so svojimi hráčmi niekoľko výziev. Nadviazať na výbornú formu z úvodu novej sezóny a prelomiť negatívnu bilanciu. Na druhej strane zabezpečiť štvrté víťazstvo v rade vonku, čo by sa mu podarilo premiérovo od októbra 2021.

A pri štvrtom triumfe v sérii zostaňme - ak by ho AC dosiahlo, stalo by sa tak prvýkrát od štartu ročníka 1995/1996. "Rossoneri" zvládli pred reprezentačnou prestávkou ťažký súboj na pôde Ríma (1:2). Inter si hladko poradil doma Fiorentiou (4:0).

Dunajská Streda - Slovan Bratislava (nedeľa, 17:30)

Záver víkendu ponúkne šláger na Žitnom ostrove. Taktiež dvaja rivali, ktorí si to v minulej sezóne, takmer do posledného kola, rozdali o majstrovskú trofej. Keď sa stretli naposledy, bol z toho jeden z najviac rozoberaných zápasov.

Vladimír Weiss ml. rozhodol v piatej minúte nadstaveného času o triumfe "belasých", vďaka čomu Slovan neskôr oslávil piaty triumf v najvyššej slovenskej súťaži v rade. V novom ročníku prežívajú obaja odlišnú formu. 

Posledné vzájomné vystúpenia
Posledné vzájomné vystúpeniaFlashscore

Kým Dunajská Streda strieda lepšie výkony s horšími a v ostatných dvoch kolách prehrala, obhajca z Tehelného poľa zatiaľ v lige neťahal za kratší koniec. Stihol odohrať štyri kolá, v ktorých dvakrát remizoval a dvakrát vyhral. V priebehu medzinárodnej prestávky sa stihol naladiť sedemgólovým víťazstvom v rámci Slovnaft Cupu so Svätým Jurom. Bude to súboj tabuľkových susedov - aj s dvomi stretnutiami menej majú zverenci Vladimíra Weissa na konte osem bodov, rovnako ako Dunajskostredčania.