Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zielinski mení v Serii A dres. Z Neapolu sa sťahuje do Milána k majstrovi

Piotr Zielinski v akcii za Poľsko počas EURO 2024.
Piotr Zielinski v akcii za Poľsko počas EURO 2024.AFP
Inter Miláno podpísal štvorročnú zmluvu so stredopoliarom Piotrom Zielinskim (30), informoval v sobotu klub Serie A po tom, čo Poliakovi koncom júna vypršala zmluva s Neapolom.

Zielinski prišiel do Neapola v roku 2016 a bol jedným z kľúčových hráčov vtedajšieho manažéra Luciana Spallettiho, keď si klub v ročníku 22/23 zabezpečil majstrovský titul, prvý po 33 rokoch.

"Trieda, charakter a množstvo skúseností v Serii A: Piotr Zielinski, prvý poľský hráč v histórii Interu, je pripravený ukázať všetky svoje kvality vo farbách Nerazzurri," uviedol Inter vo vyhlásení.

Poliak sa v 17 rokoch presťahoval z Poľska do Talianska, kde sa pripojil k mládežníckej akadémii Udinese, za ktoré debutoval v Serii A v novembri 2012. Následne strávil dve sezóny na hosťovaní v Empoli. Zielinski debutoval v národných farbách v júni 2013 v priateľskom strete proti Lichtenštajnsku.

V 93 zápasoch za reprezentáciu strelil 12 gólov. Poľsko reprezentoval na troch majstrovstvách Európy vrátane prebiehajúceho turnaja v Nemecku, kde s tímom skončil už v skupine. Predstavil sa tiež na dvoch majstrovstvách sveta.