Lipany šokujúco postúpili do semifinále. Slovan vyradil Žilinu, Ružomberok prešiel cez DAC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipany šokujúco postúpili do semifinále. Slovan vyradil Žilinu, Ružomberok prešiel cez DAC

Aktualizované
Lipany postúpili do semifinále Slovnaft Cupu.
Lipany postúpili do semifinále Slovnaft Cupu.ŠK Odeva Lipany
Futbalisti ŠK Odeva Lipany prekvapivo vyhrali v stredajšom zápase štvrťfinále Slovenského pohára nad Skalicou a postúpili do semifinále, kde sa dostal aj Ružomberok. Slovan Bratislava v rámci osemfinálového stretnutia zdolal Žilinu.

Osemfinále

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:0

Slovan sa mohol dostať do vedenia už v úvode, ale hlavičku Kucku vytesnil spred prázdnej brány Ndjeungoue. Následne Rodrigues vybojoval pokutový kop, ktorý aj sám rozohral. Opečiatkoval brvno svätyne Belka. Toho prekonal až v 65. minúte mladý Nino Marcelli, pretože sa uvoľnil v šestnástke a zakončením nahor napol sieť. Išlo o jediný zásah stretnutia aj pre to, že šancu Barseghjana vyriešil pozorný Belko. Belasí budú vo štvrťfinále hostiť Podbrezovú. Termín stretnutia je nateraz neznámy.

Štvrťfinále

Lipany - Skalica 1:0 pen.

Účastník tretej najvyššej súťaže dokázal udržať čisté konto napriek tomu, že favorit mal streleckú aj územnú prevahu. Oduševnený výkon domácich hráčov vygradoval v penaltovom rozstrele, počas ktorého sa nepomýlil ani jeden z pätice futbalistov. Na druhej strane zlyhal počas druhej série Ranko, ktorého pokus brankár Bartoš vyrazil, a tak historický úspech klubu z východného Slovenska spečatil Dlugoš.

Dunajská Streda - Ružomberok 0:1

Ružomberok potvrdil skvelú jarnú formu, pretože k trom ligovým výhram po sebe pridal aj postup do semifinále pohárovej súťaže. Navyše vyhral na ťažkej pôde Dunajskej Stredy. Rozhodol o tom jediný gól, o ktorý sa postaral v 73. minúte Martin Chrien. DAC doplatil na zahodené šance, keďže do výrazných príležitostí sa dostali postupne Kačaraba, Andzouana, Dimun či Jürgens.