Obrany vyhrávajú tituly, vraví Maslo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu, doplnil Frühwald

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrany vyhrávajú tituly, vraví Maslo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu, doplnil Frühwald

Jeden z hrdinov finále 55. ročníka Slovnaft Cupu stále v bráne Ružomberka a udržal si čisté konto.
Jeden z hrdinov finále 55. ročníka Slovnaft Cupu stále v bráne Ružomberka a udržal si čisté konto.Šimon Pavlišin
V poradí 55. ročník Slovnaft Cupu vyvrcholil prvomájovým finále v Košickej Futbalovej Aréne. Trnavský Spartak siahal na zlatý hetrik, no do histórie sa týmto počinom nedokázal zapísať. Radosť mu prekazili hráči Ružomberka. O ich druhom triumfe v domácom pohári rozhodol v nadstavenom čase prvého dejstva Adam Tučný (21). Finálový stret hodnotili a bezprostredné emócie s Flashscore Správami zdieľali krátko po prvých oslavách Ján Maslo (38) a brankár Tomáš Frühwald (21).

Ružomberok - Trnava 1:0

Kým spartakovci svoje veľké príležitosti v úvode duelu nevyužili, tvrdo pykali v závere prvého dejstva. Po nedorozumení v defenzíve, keď Šulekovu malú domov netrafil Takáč, dopravil loptu do opustenej brány pozorný Adam Tučný

"Sú to fantastické pocity. Obrovský úspech pre klub, pre nás všetkých. Sme spokojní a šťastní," hlásil po záverečnom hvizde Ján Maslo.

Štatistiky finále 55. ročníka Slovnaft Cupu.
Štatistiky finále 55. ročníka Slovnaft Cupu.Flashscore

Jeden z kapitánov a najmä lídrov v pohári taký priestor, ako v Niké lige, od trénera Smetanu nedostával. Naskočil do semifinálového dvojzápasu s Lipanmi a do finále naskočil v 66. minúte, keď problémy hlásil Mojžiš. Pokyny zneli jasne, držať sa pred bránou a uskákať hlavičkové súboje. Ako už tradične, 38-ročný futbalista všetko do bodky splnil. 

"Chutí to veľmi. Tie predchádzajúce prehry boleli, nevyšlo nám to. Dnes sme si to všetko vynahradili. Bola tu vynikajúca atmosféra. Ďakujem všetkým našim fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Sme šťastní, že sme vyhrali," narážal Maslo na finálové dve prehry, pri ktorých na trávniku nechýbal proti Slovanu (17/18 a 19/20).

Ján Maslo so Slovenským pohárom nad hlavou.
Ján Maslo so Slovenským pohárom nad hlavou.Šimon Pavlišin

Vo svojej kariére získal Ján Maslo druhý raz Slovenský pohár. Na ceste za ním inkasoval s tímom iba dva góly. "Obrany vyhrávajú tituly, inak to nebolo ani u nás. Stavali sme to od pevnej defenzívy," uzavrel. 

Pevná defenzíva určite pomohla aj brankárovi Tomášovi Frühwaldovi, ktorý si v 21 rokoch udržal proti dvojnásobnému víťazovi Slovnaft Cupu v rade čisté konto. V priebehu duelu sa blysol viacerými dôležitými zákrokmi. 

"Možno si ešte ani neuvedomujeme, čo sme dosiahli. Je to historický úspech pre klub. Určite nám to o chvíľu dôjde a budeme si to užívať. Je to zásluha celého tímu. Všetci to odpracovali na hranici svojich možností a môžeme sa radovať z výhry," hlásil hrdo a šťastne reprezentant do 21 rokov.

Nie, ani bývalý reprezentant Michal Ďuriš sa proti Frühwaldovi nepresadil.
Nie, ani bývalý reprezentant Michal Ďuriš sa proti Frühwaldovi nepresadil.Šimon Pavlišin

Pred výkopom finále 55. ročníka Slovnaft Cupu rezonovala dlhočizná séria Liptákov proti Trnave. Z deviatich stretnutí bez prehry je tak po strede rovných desať. Červeno-čierni čakajú na triumf proti Ružomberku od novembra 2020. 

"Pohár je úplne iná súťaž. Sériu bez prehry sme neriešili. Dôležité je toto veľké víťazstvo. Ružomberok porazil veľkú Trnavu. Oslavy budú veľké. Užijeme si to naplno a čo bude cez víkend, to ešte neviem," usmieval sa mladý brankár. My vieme, že obaja sa stretnú znova, tentoraz v rámci 8. kola nadstavby Niké ligy v malom Ríme v sobotu od 15:30.