City a Sevilla sa stretnú v boji o európsky Superpohár, favoritom je anglický klub

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City a Sevilla sa stretnú v boji o európsky Superpohár, favoritom je anglický klub

Bude Manchester City oslavovať zisk ďalšej trofeje?
Bude Manchester City oslavovať zisk ďalšej trofeje?Profimedia
Manchester City a FC Sevilla sa stretnú v zápase o Superpohár UEFA v gréckom Pireu. Zatiaľ čo anglický majster bude hrať o trofej prvýkrát, španielsky klub už po siedmy raz. Andalúzania doposiaľ uspeli len v roku 2006, následne päťkrát prehrali. Súboj medzi víťazom Ligy majstrov a Európskej ligy sa na štadióne Olympiakosu začne v stredu o 21:00.

Manchester City, ktorý v júni prvýkrát ovládol Ligu majstrov, vstúpi do Superpohára ako veľký favorit. Stávkové kancelárie v súčasnosti ponúkajú na jeho triumf po 90 minútach nízke kurzy.

"Citizens" vyhrali všetky štyri vzájomné zápasy v súťažiach UEFA vrátane dvoch minuloročných stretnutí v skupinovej fáze Ligy majstrov. Zverenci trénera Josého Luisa Mendilibara, ktorý koncom mája priviedol Sevillu k siedmemu titulu v Európskej lige, však chcú favorita zaskočiť.

Guardiola očakáva skvelý duel

"Sevilla vie, ako sa hrajú veľké zápasy v európskych súťažiach. Tak ako hovoríme, že Real Madrid je zvyčajne ašpirantom na víťazstvo v Lige majstrov, Sevilla je favoritom v Európskej lige. To, čo dokázala v tejto súťaži, je neuveriteľné," povedal pre webovú stránku City španielsky tréner Pep Guardiola, ktorého čakajú jeho krajania.

"Trénera Mendilibara poznám ešte z jeho pôsobenia v Barcelone. Keď vidíte hrať jeho tím, okamžite viete, že je to jeho mužstvo. Rýchlo sa dostávajú dopredu, využívajú krídla, do šestnástky dávajú veľa centrov, sú agresívni. Vo vyraďovacej fáze Európskej ligy porazili Manchester United a vo finále uspeli proti AS Rím s  Josém Mourinhom, proti ktorého tímu je vždy ťažké hrať. Bude to skvelý Superpohár," dodal Guardiola.

Úspešnému lodivodovi bude chýbať zranená opora Kevin de Bruyne. "Sky Blues" sa budú o to viac spoliehať na svojho najlepšieho strelca Erlinga Haalanda.

Sevilla chce pridať druhý triumf

Sevilla sa doteraz vždy dostala do Superpohára ako víťaz Európskej ligy alebo predtým Pohára UEFA. V roku 2006 porazila Barcelonu 3:0, ale odvtedy päťkrát prehrala, naposledy pred tromi rokmi. Deviatykrát za posledných 10 sezón bude mať Superpohár aspoň u jedného z účastníkov španielske zastúpenie. Minulý rok Real Madrid zdolal Frankfurt 2:0.

"City boli v minulej sezóne zďaleka najlepším klubom na svete, bude to veľmi ťažký zápas. Keď hráte proti takýmto veľkým tímom, rozhoduje každý detail, každá prihrávka. Majú skvelých hráčov, ktorí dokážu potrestať každú chybu," povedal pre web UEFA stredopoliar Sevilly Ivan Rakitič.

"Musíme sa pokúsiť podať perfektný výkon, aj keď je to začiatok sezóny. Som presvedčený, že budeme mať príležitosti skórovať a vyhrať. Stať sa môže čokoľvek. Dúfam, že do Sevilly prinesieme ďalšiu trofej," dodal 35-ročný chorvátsky stredopoliar.

Preview zápasu Manchester City - Sevilla (21:00)