Trojgólový záver Skalice rozhodol o vysokom triumfe, Ružomberok naďalej stopercentný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trojgólový záver Skalice rozhodol o vysokom triumfe, Ružomberok naďalej stopercentný

Aktualizované
Prvé dve priečky skupiny obsadili slovenské mužstvá.
Prvé dve priečky skupiny obsadili slovenské mužstvá.MFK Skalica
Po prehre a remíze v zimnej Tipsport lige si Skaličania na tretí pokus pripísali aj víťazstvo. Základ úspechu postavili už v prvom polčase merania síl s Brnom, ktoré napokon zdolali štvorgólovým rozdielom. Ideálnou výsledkovou formou sa v príprave môžu pochváliť Ružomberčania, ktorí opäť uspeli.

Skalica - Brno 6:2

Záhoráci vstúpili do prípravného podujatia nepriaznivým rezultátom 0:2 so Zlínom. Následne sa im s účasntíkom Niké ligy zo Zlatých Moraviec podarilo uhrať remízu 1:1. V poslednom vystúpení základnej skupiny bolo ich prekážkou Brno, ktoré s ViOn-om síce prehralo, no zlínsky káder dokázalo pokoriť.

Už v druhej minúte mohol Skalicu dostať do vedenia Haša, to by však musel premeniť pokutový kop. Gólové skóre otvoril po štvrťhodine hry legionár Sobczyk. Rakúsky útočník sa presadil aj krátko pred polčasovou pauzou, keď zvyšoval na vtedajších 3:1.

Aj druhá polovica súboja ponúkla štyri presné zásahy, o tri z nich sa opäť postaral slovenský tím. Všetky sa upiekli až v samotnom závere a v rozmedzí iba šiestich minút. Z tesného výsledku 3:2 sa teda zakrátko stala zdanlivo jednoznačná záležitosť. V kádri Brna sa objavili dvaja Slováci - Peter Juritka a Nicolas Martinek odohrali druhú 45-minútovku. Skaličania sa po triumfe vyšvihli z posledného na druhé miesto skupiny, ktorú so siedmimi bodmi ovládli Zlaté Moravce.

Skupina C.
Skupina C.Flashscore

Priština - Ružomberok 0:1

Tretí duel, tretí triumf - to je bilancia futbalistov Ružomberka v súbojoch zimného prípravného obdobia. Po zdolaní slovenského i poľského protivníka si tentokrát tesne poradili s oponentom z hlavného mesta Kosova. Kapitolu prípravných zápasov odštartovali pod Čebraťom, kde výsledkom 2:1 pokorili Pohronie i Zaglebie Sosnowiec. Následne tamojší káder vyrazil na sústredenie do Turecka, tam bola jeho prvým súperom Priština.

Aktuálne piaty celok najvyššej kosovskej súťaže mal pred vzájomný súbojom dôvod na radosť. Po dvoch výhrach v príprave prišiel triumf vo finále domáceho Superpohára - 2:1 nad FC Balkani. V strete s účastníkom z Niké ligy však Priština neuspela. Meranie síl ponúklo iba jediný presný zásah, o ktorý sa v 13. minúte postaral útočník Martin Boďa. Pred začiatkom jarnej ligovej časti čaká na Liptákov ešte duel s Górnikom Zabrze. Mužstvo z Kosova má naplánované vystúpenie so slovinským Celje.

Najbližší program Ružomberka.
Najbližší program Ružomberka.Flashscore