Bojovali sme ako levy, ale nestačilo to, zdôraznil Van Dijk po prehre s Chorvátskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bojovali sme ako levy, ale nestačilo to, zdôraznil Van Dijk po prehre s Chorvátskom

Virgil van Dijk chce zápas o tretie miesto brať ako prípravu na kvalifikáciu na majstrovstvá Európy.
Virgil van Dijk chce zápas o tretie miesto brať ako prípravu na kvalifikáciu na majstrovstvá Európy.ANP
Holandský kapitán Virgil van Dijk (31) neskrýval po prehre 2:4 s Chorvátskom v semifinále Ligy národov sklamanie. "Bojovali sme ako levy, ale nepodarilo sa nám dostať do finále. Je ťažké prijať niečo takéto."

Hoci v ňom bezprostredne po zápase bolo veľa emócií, hovoril objektívne. "Chvíľami sme hrali veľmi dobre, ale proti takémuto súperovi to nestačilo. Taká je realita. To, že sa proti nám kopali dve penalty, nám určite nepomohlo. Robili sme, čo sme mohli, a preto sa nám podarilo dotiahnuť zápas do predĺženia. Nanešťastie sme už nedokázali streliť žiadny gól," povedal Van Dijk.

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčovFlashscore

Holandsko si tak v nedeľu v Enschede zahrá už len o tretie miesto proti porazenému z druhého semifinále medzi Španielskom a Talianskom. "Určite to nie je zápas, na ktorý sa tešíme," nadviazal Van Dijk. "Najmä nie teraz, keď prežívame veľké sklamanie. Vždy však chcem hrať. Myslím si, že súboj o tretie miesto by sme mali využiť ako prípravu na ďalšie duely v kvalifikácii majstrovstiev Európy. Nezabúdajme ani na to, že sme hrali proti tímu, ktorý skončil tretí na majstrovstvách sveta v Katare." poukázal Van Dijk na kvalitu chorvátskeho celku.

Prehľad zápasu Holandsko - Chorvátsko 2:4 pp