Španielsko v semifinále Ligy národov porazilo Taliansko, rozhodol Joselu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Španielsko v semifinále Ligy národov porazilo Taliansko, rozhodol Joselu
Hrdinom duelu sa stal Joselu.
Hrdinom duelu sa stal Joselu.Profimedia
Futbalisti Španielska vyhrali v druhom semifinále Ligy národov proti Taliansku 2:1 a zahrajú si nedeľné finále, kde ich čaká Chorvátsko.

Španielsko - Taliansko 2:1 (1:1)

Góly: 3. Pino, 89. Joselu - 11. Immobile (pen.)

Hneď na úvod spravil chybu v rozohrávke Donnarumma, čo Španieli dobre prečítali a Yeremy Pino namieril technicky k žrdi. Taliansko však rýchlo vyrovnalo, pretože Le Normand v snahe zablokovať strelu zahral rukou a nariadenú penaltu premenil Ciro Immobile.

Frattesi sa dokonca po zaváhaní Albu tešil z druhého gólu, jeho nábehu predchádzalo ofsajdové postavenie, čo si všimol systém VAR. Z diaľky strieľal nad Navas a Morata našiel iba gólmana súpera.

Po zmene strán malo Španielsko dve obrovské možnosti. Najskôr Donnarumma vytiahol pokus zblízka od Merina na brvno a odrazenú loptu poslal vedľa troch žrdí Morata. Následne taliansky gólman iba vyrazil loptu pred seba, akrobaticky mieril tesne nad Rodri.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Frattesi nedostal Talianov do vedenia ani po hodine hry. Ostal voľný pred päťkou, famózny zákrok vytiahol Simón. Rozhodnutie priniesla 89. minúta. Strela Rodriho bola zrazená pred bránu, kde ostal zabudnutý Joselu, vyhol sa ofsajdu a v treťom reprezentačnom zápase strelil svoj tretí gól.

Španielsko sa v nedeľnom finále Ligy národov stretne proti Chorvátsku. Taliansko bude hrať o tretie miesto s Holandskom.