Gennaro po odchode zo Slovana zamieril do Nových Zámkov, bez klubu Brejčák aj Zagrapan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gennaro po odchode zo Slovana zamieril do Nových Zámkov, bez klubu Brejčák aj Zagrapan
Marek Zagrapan naposledy na Slovensku hrával za Prešov.
Marek Zagrapan naposledy na Slovensku hrával za Prešov.
Profimedia
Skúsený slovenský obranca Ján Brejčák (33) už nie je hráčom nórskeho klubu Stavanger Oilers.

Rodák z Popradu odohral päť ligových stretnutí a získal bod za asistenciu, jeden štart pridal v Lige majstrov. Držiteľ fínskeho aj slovenského titulu a bývalý slovenský reprezentant v nórskej lige hrával aj počas minulého ročníka za Storhamar. Špekuluje sa o tom, že do Stavangeru by mal zamieriť český bek Jakub Kindl.

Rovnako bez klubovej príslušnosti ostal Marek Zagrapan. S francúzskym Brianconom sa dohodol na ukončení spolupráce. Počas sedemnástich zápasov Ligue Magnus nazbieral štyri body za gól a tri asistencie.

Kanadský útočník Matteo Gennaro, ktorý pred niekoľkými dňami skončil v Slovane Bratislava, posinil konkurenta o miesto na čele tabuľky Tipos Extraligy - HC Mikron Nové Zámky. Za "belasých" odohral sedem zápasov a získal tri body (1+2). Ročník 2022/23 začínal v čínskom Kunlune.

Kanadský obranca Michael Prapavessis bude po odchode z HK Nitra nastupovať za druholigový nemecký EHC Freiburg. Maďar István Gábor Szűcs vymenil HK Levice za poľský KH Torun, keďže účastník Tipos SHL mal na súpiske piatich legionárov a pravidlá nižšej súťaže umožňujú štart v jednom stretnutí štyrom.

Bývalý americký hráč HC ´05 Banská Bystrica Westin Michaud mení dres v rámci ECHL, kde vymenil mužstvo Savannah Ghost Pirates za Wichitu Thunder. Kanadský rodák, ale reprezentant Bieloruska - Geoff Platt bude hráčom fínskej Tappary Tampere, kde zamieril z konkurenčného JYP.

Kasper Elo končí už vo svojom druhom tíme počas tohto ročníka, po odchode z celku Mariestad BoIS s ním nepočíta ani Tyringe SoSS. Oba kluby hrajú v tretej najvyššej švédskej súťaži.

Mladý český krídelník Jakub Pour sa po roku a pol v AHL i ECHL vracia do materskej Plzne, za ktorú odohral už tri seniorské sezóny.

30-ročný Riley Sheahan stratil miesto v NHL, kde nastúpil za Buffalo, Seattle, Edmonton, Pittsburgh a hlavne Detroit na 670 zápasov, získal 201 bodov. Kontrakt do konca aktuálneho ročníka podpísal vo švajčiarskom EHC Biel-Bienne.

Český brankár Jakub Sedláček ukončil svoje krátkodobé pôsobenie v Olomouci. Pri návrate Branislava Konráda po zranení sa bude bývalý gólman Slovana či Košíc obzerať po novom pôsobisku.